Tadej Pogačar razkril program dirk

Tadej Pogačar razkril program dirk
19.05.2021 AVTOR: DZ, foto: sirotti
Dirka po Sloveniji je v programu dirk Tadeja Pogačarja. Kot zadnja etapna preizkušnja pred dirko po Franciji.
Tadej Pogačar je rakzril program dirk do olimpijskih iger v Tokiu. Trenutno je na višinskih pripravah v Sestrieru. Baza, v kateri so bili kolesarji UAE Team Emirates že pred lanskim Tourom. Pogačar pa je potrdil govorice, da bo njegova naslednja dirka prav dirka po Sloveniji.

Ta bo na sporedu od 9. do 13. junija. Tako se je odpovedal zelo zahtevni preizkušnji Criterium du Dauphine. Na dirki po Sloveniji bo lovil končno zmago. Sledil bo še nastop na državnem prvenstvu. Sledil bo Tour de France, potem pa olimpijske igre v Tokiu.

"Resnično sem navdušen, da se bom počasi vrnil in dirkal na domačih cestah. Od zadnje dirke v Liegeu sem imel veliko najrazličnejših obveznosti, vendar se počutim dobro in pripravljen sem na svoje nove izzive. Nazadnje, ko sem dirkal na Dirki po Sloveniji sem do zmage pomagal sotekmovalcu Ulissi-ju. V Slovenijo prihajamo s ciljem, da obranimo lansko zmago. Z veseljem prihajam domov: to je dirka, na kateri bi tudi sam zelo rad zmagal," je v uradni izjavi za javnost dejal Pogačar.

Tekmovalni koledar Tadeja Pogačarja
9. - 13. junija, Dirka po Sloveniji
20. 6., Državno prvensto - Koper
26. 6. - 18. 7., Dirka po Franciji
24. 7., Olimpijske igre - Tokio
Značke: Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ