Tadej Pogačar se vrača: Forma je dobra

Tadej Pogačar se vrača: Forma je dobra
17.04.2024 AVTOR: DZ, vir: UAE Team Emirates

“Liege je ena izmed meni najljubših dirk in je obenem tudi ena izmed najtežjih, zato se je vedno lepo vračati sem,” je priznal Tadej Pogačar.

Tadej Pogačar ima za sabo izjemen prvi del sezone. Dirkal sicer ni veliko, je pa povsod blestel. Dobil je uvodno dirko Strade Bianche. Takrat po 81 kilometrov dolgem samostojnem pobegu.

Bil je tretji na dirki Milano-Sanremo, potem pa je povsem prevladoval na dirki po Kataloniji. Zdaj se vrača na dirke. Njegova naslednja bo velika, najstarejša izmed vseh klasik Liege-Bastogne-Liege. “Liege je ena izmed meni najljubših dirk in je obenem tudi ena izmed najtežjih, zato se je vedno lepo vračati sem,” je za uradno spletno stran moštva UAE Team Emirates priznal Pogačar:

“Po dirki po Kataloniji sem skupaj z nekaterimi klubskimi kolegi odšel na višinske priprave, kjer smo gradili formo za dirko po Italiji. Za dirke v Ardenih pa imamo dinamično, raznoliko ekipo. Forma je dobra in menim, da bom lahko dober. Ampak, kot ekipa smo zelo močni, kar pomeni, da bomo imeli različne scenarije na voljo. To je lahko naša prednost. Veselim se tega, da bom v nedeljo spet zapel številko na dres.”

To je še dejal Pogačar za spletno stran UAE Team Emirates. Jasno je, da bo UAE na dirki Liege-Bastogne-Liege zelo močan. Tega smo v letošnji sezoni že vajeni, saj blestijo na vseh dirkah, na katerih nastopajo. V nedeljo, 21. aprila pa bodo ob Pogačarju vozili še Domen Novak, Ulissi, Almeida, Bax, Fisher Black in Hirschi. Pogačar je dirko Liege-Bastogne-Liege enkrat že dobil.

Lani pa je prav na tej preizkušnji hudo padel, potem ko je blestel na vseh aprilskih enodnevnih dirkah. Takrat se je začel njegov boj s časom za nastop na dirki po Franciji, ki ga je dobil in je lahko Tour potem končal na drugem mestu. Zdaj se vrača v Liege, potem pa sledi nastop na dirki po Italiji. Zanj bo to prvi nastop na velikem tritedenskem Giru, kjer bo glavni favorit za končno zmago. Potem pa načrtuje še naskok na tako težko dosegljivi "dvojček". Dobiti Giro in Tour v isti sezoni.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ