Tadej Pogačar spet na kolesu in že na višini

Tadej Pogačar spet na kolesu in že na višini
29.05.2023 AVTOR: DZ, foto: Tadej Pogačar / Instagram

Vsekakor so to pomembni dnevi za slovensko kolesarstvu. Primož Roglič bo dobil dirko po Italiji, Tadej Pogačar pa se je po poškodbi spet vrnil na kolo!

"Upamo, da je časa dovolj. Je izjemen fant in naredili bomo vse, da bomo pripravljeni."
Mauro Gianetti

Brez dvoma zelo pomemben podatek, ki ga je Tadej Pogačar delil z navijači. Na Instagramu je objavil nekaj fotografij in video posnetkov o tem, kako trenira. Po poškodbi, ki jo je staknil ob hudem padcu na dirki Liege-Bastogne-Liege in rehabilitaciji se zdaj vrača “na cesto”.

V zadnjem obodbju je opravljal predvsem “suhi” trening. Veliko časa je preživel tudi na trenažerju, kar je za RTV Slovenija potrdil tudi glavni mož ekipe UAE Team Emirates Mauro Gianetti: "Po Liegu si je vzel nekaj dni počitka. Tudi zato, ker je bil precej poškodovan po Liegu. Potem pa je začel s sprehodi, bil je na trenažerju, opravljal je terapije za roko. Kaj več niti ni mogel narediti."

Prejšnji teden je Gianetti tudi potrdil: "Čez kakšen dan, upamo da čez tri, štiri dni bo lahko šel spet na kolo. Upamo, da bo dobil zeleno luč s strani zdravnika. Da bo končno lahko začel s pravimi treningi." Seveda pa ostaja program pripravljalnih dirk na dirko po Franciji skrivnost: "Še pred postavitvijo programa dirk moramo videti, kdaj bo zares lahko šel na kolo. To bomo videli v naslednjih štirih, petih dneh, ko bo odšel v Sierro Nevado."

Za konec je Gianetti še priznal, da se zavedajo, da je 1. julij, ko se bo začela dirka po Franciji zelo blizu: "Upamo, da je časa dovolj. Je izjemen fant in naredili bomo vse, da bomo pripravljeni." Tadej Pogačar pa je v soboto popoldne ob fotografijah, na katerih je vsekakor dobre volje zapisal: "Povzetek dela, ki sem ga v zadnjih tednih opravil doma. Veliko ur rehabilitacijskih seans in še več ur na trenažerju. A z veliko zabave vmes. Hvala vsem za podporo. Zdaj se bom pridružil fantom na višinskih pripravah.”

"Hvala vsem za podporo. Zdaj se bom pridružil fantom na višinskih pripravah."
Tadej Pogačar

In tako se začenja pot priprav na dirko po Franciji. Pogačar ima izjemno serijo uspehov na največji etapni dirki. Po dveh zaporednih zmagah je lani zaostal samo za Jonasom Vingegaardom in letos lahko pričakujemo prav njun dvoboj za končno zmago. Sicer pa ima Pogačar izvrsten prvi del sezone za sabo. Zmagoval je v Španiji, Franciji, predvsem pa v Belgiji. Nazadnje je aprila dobil dirka po Flandriji in vedno 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ