Tadej Pogačar suvereno obdržal majico

Tadej Pogačar suvereno obdržal majico
24.08.2018 AVTOR: DZ, foto: Kolesarska zveza Slovenije

Tadej Pogačar nadaljuje z izjemnimi predstavami. V osmi etapi dirke Tour de l'Avenir je bil peti, obdržal pa je vodstvo v skupnem seštevku.

La Bathie je gostil start osme etape dirke Tour de l'Avenir. Po 81 kilometrih dirkanja pa je cilj gostil Crest Coland Cohennoz.Vmes so morali kolesarji premagati vzpon prve kategorije na 1650 metrov visoki Col des Saisies. Govorimo o 21,5 km dolgem klancu s 5,7 % naklonom. Na vrh so kolesarji prišli po 67 kilometrih dirkanja. Sledil je samo še spust in zaključni, 2,1 km dolg vzpon s povprečnim naklonom 7,2 %. Gre za vzpon druge kategorije. Vodstvo v skupnem seštevku je s kolegi iz slovenske reprezentance branil Tadej Pogačar, ki je rumeno majico prevzel po včerajšnjem tretjem mestu v prvi izmed štirih gorskih etap.

Danes je sledil nov preizkus moči. Po dobrih dveh urah dirkanja se je zmage veselil Švicar Gino Mader. Na koncu si je privozil 15 sekund prednosti pred skupino z najboljšimi, v kateri je bil tudi vodilni Tadej Pogačar. Ivan Ramiro Sosa je dobil boj za drugo mesto, tretji je bil Robert Stannard. Pogačar je zasedel peto mesto. V tej skupini je prišlo 14 kolesajev, tudi Američan Brandon McNulty, tako da v skupnem seštevku do večjih sprememb ni prišlo. Pet sekund je izgubil le Italijan Samuele Battistella. Tadej Pogačar ima pred zadnjima dvema etapama sedem sekund prednosti pred McNultyjem. Tretji je Thymen Arensman, ki zaostaja za 12 sekund.

"Naša ekipa je dobro nadzorovala potek v prvem delu etape, pomagali so nam tudi Rusi in na vrh vzpona smo prišli vsi skupaj. Ko je na spustu napadel Gino Mader, mu nisem sledil, ker mi ni bil zelo nevaren v skupnem seštevku, moral pa sem paziti tudi na Kolumbijce. Na zaključnem vzponu je najprej napadel Ivan Sosa, takoj za njim še Brandon McNulty, a sem sledil obema in v cilj prišel z enakim časom kot onadva. Bilo je težko, a mi je tudi s pomočjo ekipe uspelo. Kolumbijci imajo še vseh šest kolesarjev. Noge so že utrujene, a mislim, da se prav vsi počutimo enako," je za Kolesarsko zvezo Slovenije dejal Tadej Pogačar. Ostal pa je še brez drugega pomočnika. Po včerajšnjem odstopu Žige Jermana, je danes odstopil še Izidor Penko.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ