Tadej Pogačar v Italiji dosegel novo veliko zmago! (video)

Tadej Pogačar v Italiji dosegel novo veliko zmago! (video)
10.10.2016 AVTOR: Matej Zalar
Mladinec Radenske Tadej Pogačar je potrdil odlično formo z evropskega prvenstva z novo odmevno zmago v Italiji.

Tadej Pogačar je z odličnim tretjim mestom na evropskem prvenstvu v francoskem Plumelecu opozoril nase in nakazal, da je v drugi polovici sezone ujel vrhunsko formo. To je prenesel tudi v Italijo, kjer je s starejšimi mladinci KD Radenska Rog dirkal v mestu San Pietro al Natisone.

Mladinci so morali prevoziti 10 krogov v skupni dolžini 120 kilometrov. Pogačar se je v beg podal kmalu po začetku dirke in pokayal izjemno moč. V zadnjem krogu ga je namreč ujela manjša skupinica kolesarjev, ki so napadli iz glavnine, a je slovenski kolesar vseeno ohranil dovolj moči, da je z vsemi obračunal v šprintu in se veselil nove velike zmage.

"Zmaga v Italiji mi pomeni veliko, predvsem za moralo pred svetovnim prvenstvom v Katarju. Že pred dirko smo se odločili, da bomo napadali od štarta, tako da smo hitro pobegnili trije Slovenci. Poleg mene še Pavel Cizelj in Žiga Horvat, složno smo nadaljevali vse do zadnjega kroga, ko nas je 15 kilometrov pred ciljem ujela manjša skupina. V grupi sem se malo spočil, nato sem se sedem kilometrov do konca preselil v novo ubežno skupinico, kjer sem taktično počakal do zadnjih metrov na odlicni poziciji. Zmage sem zelo vesel. Zahvaljujem se celotni ekipi, ki je odlično opravljala delo v glavnini, " je za Bicikel po zmagi povedal Tadej Pogačar.

Na dirki GP Valli del Natisone 2016 mu je pomagala ekipa v zasedbi Žiga Jerman, Blaž Debevec, Pavel Cizelj, Matej Merčun, Jaka Paulič, Viktor Potočki in Jan Ostervuh. Za Pogačarjem je sicer izjemna sezona, dobil je etapo na odmevni dirki miru na Češkem, ki ima med mladinci veliko veljavo.

Nato je postal državni prvak v kronometru, pred uspehom na evropskem prvenstvu pa dosegel še najbolj pomembno zmago v karieri, saj je dobil tretjo etapo in posledično tudi skupni seštevek na dirki Giro della Lunigiana v Italiji.

 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ