Tadej Pogačar v Rouleurju: "Hočem biti jaz. Najboljša verzija sebe."

Tadej Pogačar v Rouleurju: "Hočem biti jaz. Najboljša verzija sebe."
08.01.2019 AVTOR: DZ, vir: UAE Team Emirates

V priznani kolesarski reviji Rouleur so se razpisali tudi o Tadeju Pogačarju, ki bo prav kmalu - na dirki Santos Tour Down Under - začel sezono v World Touru.

Tadej Pogačar je po blestečih dveh sezonah - pa čeprav prvih dveh med mlajšimi člani - prestopil v moštvo UAE Team Emirates. "Morda zanj niste slišali, ker najprestižnejše dirke za mlajše člane Tour de l'Avenir ni dobil na spektakularen, ampak na zanesljiv način. Morda zanj še niste slišali, ker ni prestopil v vsemogočni Sky, ampak v UAE Team Emirates." Tako so v reviji Rouleur sprva zapisali. Avtor je še dodal, da je tudi njegov priimek za tujce težko izgovorljiv. Predvsem pa se je avtor najprej ustavil kar pri Pogačarjevi zmagi na prej omenjenem Touru za mlade:

"Dirka je bila moj glavni cilj sezone, zmage pa vseeno nisem pričakoval. Dobro sem se pripravil, a ciljal sem na uvrstitev med najboljših pet. Zato sem bil presenečen nad tako dobro pripravljenostjo." Tako se je postavil ob bok kolesarjem, kot so Nairo Quintana, Denis Menčov, Esteban Chaves, Egan Bernal, Miguel Angel Lopez, Warren Barguil, Bauke Mollema ... Pogačar je novinarju dejal, da zaradi tega ne čuti večjega pritiska ob prestopu med elito, ampak je zanj to še dodatna motivacija. Avtor je še dodal, da je imel Pogačar kar nekaj ponudb iz največjih ekip, in da bi se lahko pridružil tudi slovensko obarvani ekipi Bahrain Merida.

"Od vseh teh kolesarjev se lahko veliko naučim, a hočem biti drugačen. Ne tak, kot on, niti ne tak, kot kdorkoli drugi. Hočem biti jaz. Najboljša verzija sebe."

Športni direktor Gorazd Štangelj naj bi avtorju potrdil, da obžalujejo, da so zamudili priložnost. "Iz UAE-ja so z mano v stik stopili pred dvema letoma. Bahrain Merida je takrat bila še nova ekipa in ni pokazala interesa, tako da so bili prepozni," je pojasnil Pogačar. Priznal je, da se veseli tudi sodelovanja z Janom Polancem, ki ostaja v ekipi UAE Team Emirates. Skupaj bosta tudi začela sezono na dirki Santos Tour Down Under. Potem je novinar zapisal zanimivo izjavo, ko je Pogačarju omenil, da bo kolesaril v ekipi, v kateri je tudi Fabio Aru:

"Je kolesar, po katerem se lahko zgledujem, vendar pa nočem biti tak kot on. Od vseh teh kolesarjev se lahko veliko naučim, a hočem biti drugačen. Ne tak, kot on, niti ne tak, kot kdorkoli drugi. Hočem biti jaz. Najboljša verzija sebe." Vsekakor je Tadej že dokazal, da je izjemen kolesar, pa čeprav pri komaj 20 letih. Mnogi zagotavljajo, da je pred njim izjemna kariera: "Ne obremenjujem se s porazom. Razmišljam bolj o tem, kaj moram narediti, da pridem do zmage. Če na dirki nisem dober, potem želim napredovati že do naslednje."

"Kaj pa če se moj napredek ustavi? Če bom obstal v določeni točki? Tega me je strah."

A vendar je že večkrat poudaril, da: "Vedno sem živčen. Kaj pa če se moj napredek ustavi? Če bom obstal v določeni točki? Tega me je strah." In, kaj pričakuje pred krstno sezono v World Touru? Želi se učiti od izkušenejših, jim pomagati in spoznavati nove dirke, način dirkanja na najvišji ravni: "Želim pa tudi dirkati zase in dobiti kakšno dirko." Imel bo dovolj priložnosti. Obenem pa je že v zadnjih dveh letih uspešno nastopal tudi na dirki po Sloveniji, na kateri so nastopali številni vrhunski kolesarji. Obakrat je osvojil belo majico za najboljšega med mladimi, letos je dirko končal na četrtem mestu, samo dve sekundi za tretjim Matejem Mohoričem.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ