Tadej Pogačar v sprinterski etapi obdržal vodstvo

Tadej Pogačar v sprinterski etapi obdržal vodstvo
23.02.2019 AVTOR: DZ, vir: UAE Team Emirates

Algarve. Tadej Pogačar je suvereno obdržal rumeno majico. Sprintersko četrto etapo je dobil Dylan Groenewegen.

Dva lažja vzpona
Na dirki po Algarvu je za kolesarji že četrta, obenem predzadnja etapa. Albufeira je gostila start, Tavira pa cilj 198 kilometrov dolge preizkušnje. Etapa je bila sicer razgibana, a še zdaleč ne dovolj, da bi se sprinterji znašli v težavah. Tako smo lahko pričakovali sprint glavnine, čeprav so morali na poti proti cilju kolesarji premagati vzpon tretje in vzpon četrte kategorije, ki je bil na sporedu 18 kilometrov pred ciljem.

Pogačar v rumeni majici
Tadej Pogačar je etapo začel v majici vodilnega v skupnem seštevku. Branil je 31 sekund prednosti pred Masom in 36 pred Andersenom. Jasno je bilo, da bo Pogačar, če bo vse potekalo po pričakovanjih, majico brez težav obdržal. Sicer pa so se na koncu med sabo zares lahko udarili sprinterji. Po skoraj petih urah dirkanja je Jumbo Visma postavil še najboljši vlak. Dylan Groenewegen je tako imel idealno pozicijo za sprint in to je znal tudi izkoristiti.

Groenewegen drugič letos
Preostali sprinterji so morali sprintati iz ozadja in Nizozemca niso več uspeli prehiteti. Groenewegen je lahko slavil še drugo zmago v tej sezoni. Arnaud Demare je bil drugi, tretji pa Jasper Philipsen. Tadej Pogačar je etapo končal na 36. mestu. Simon Špilak na 60. Oba sta ciljno črto prečkala v skupini, ki je za prvo zaostala za sedem sekund. Pogačar ima dan pred koncem v skupnem seštevku 29 sekund prednosti pred Andersenom, 30 pred Poelsom in 31 pred Masom. Simon Špilak je 13.

"Vesel sem, da mi je uspelo zvoziti etapo, in da se bom v zadnji etapo podal v rumeni majici. To mi veliko pomeni. Uživam ob fantastični izkušnji."
Tadej Pogačar

"Vse je bilo v redu. Ekipa je imela vse pod nadzorom. Še posebej pozorni smo bili na zadnjih 20 kilometrov, ko se je krepko pospešilo," je v uradni izjavi za javnost dejal Pogačar, sicer član moštva UAE Team Emirates: "V zaključku se je glavnina razbila, tako da je prišlo do nekaterih sprememb. Vendar pa je najbolj pomembno, da bom jutri konkurenčen. Vesel sem, da mi je uspelo zvoziti etapo, in da se bom v zadnji etapo podal v rumeni majici. To mi veliko pomeni. Uživam ob fantastični izkušnji."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ