Tadej Pogačar veliki zmagovalec! Luka Mezgec med najboljšimi!

Tadej Pogačar veliki zmagovalec! Luka Mezgec med najboljšimi!
27.02.2021 AVTOR: DZ, vir: UAE Tour
Končala se je dirka UAE Tour. Tadej Pogačar jo je prepričljivo dobil. V zadnjem sprintu na dirki je Luka Mezgec osvojil osmo mesto.
Dirka UAE Tour se je končala s sedmo, ravninsko etapo. Ta je bila dolga 147 kilometrov. Kolesarji v boju za skupni seštevek so opozarjali na morebitni veter s strani. Pobeg dneva je usps trem kolesarjem: Samuele Battistella (Astana-Premier Tech), Matteo Sobrero (both Astana-Premier Tech) in Alexeys Brunel (Groupama-FDJ).

Privozili so si več kot tri minute prednosti, a to še zdaleč ni bilo dovolj za etapni uspeh. 65 kilometrov pred ciljem je Ineos poskušal z napadom in res je prišlo do ešalonov, tako da se je v ospredju znašla skupina 20 kolesarjev, a tako Tadej Pogačar, ki je branil 35 sekund prednosti pred zasledovalci, kot njegov najbližji zasledovalec Adam Yates sta bila pozorna, tako da sta bila v tej skupini.

V ozadju pa sta ostala ujeta tretji Joao Almeida in peti Neilson Powless. Prav člani moštva EF Education Nippo so zaradi Powlessa poskušali vzpostaviti stik z vodilno skupino. Situacija se je umirila, potem pa je Adam Yates 40 kilometrov pred ciljem grdo padel.

Glavnina je upočasnila, Yates pa se je tako lahko vrnil. Sledil je šov sprinterjev. Spet je prevladoval Deceuninck Quick Step. Spet je imel v zadnjih metrih glavno besedo tudi Michael Morkov, a tokrat Sam Bennett tega dela ni uspel unovčiti. Tokrat je bil najboljši Caleb Ewan. Bennet je bil drugi, tretji pa Phil Bauhaus.

Luka Mezgec je bil osmi. Končni zmagovalec pa Tadej Pogačar. Zanj je to bila prva dirka v novi sezoni, za klub je to vsekakor zelo pomembna preizkušnja in Pogačarju jo je uspelo dobiti. Pot do zmage je tlakoval že v prvi vetrovni etapi, ko je ostal z najmočnejšimi.

Potem je odlično delo opravil še v posamični vožnji na čas. Dokaz premoči pa smo videli v prvi gorski etapi, ko je dobil sprint proti Adamu Yatesu. Na drugi gorski etapi je ravno tako dobil sprint, a za drugo mesto. Dovolj, da je osvojil rdečo majico najboljšega v skupnem seštevku in tudi belo majico najboljšega med mladimi kolesarji.

"To je res nekaj velikega. Ta dirka je bila moj prvi cilj v tem delu sezone. Za nas je to domača dirka in zato zelo pomembna. Ekipa in kolegi so opravili odlično delo in uspelo nam je zmagati. To je eden izmed naših večjih uspehov. Na to dirko se bom zagotovo vrnil," je po cilju dejal Pogačar.

Adam Yates je dirko končal na drugem mestu, tretji pa je bil Joao Almeida. Sledijo Chris Harper, Neilson Powless, Mattias Skjelmose Jensen, Damiano Caruso, Mattia Cattaneo in Ruben Fernandez. Naslednja etapna dirka svetovne serije bo Pariz-Nica. Tam bo nastopil Primož Roglič. Ta dirka se bo delno prekrivala z dirko Tirreno-Adriatico, na kateri bo med drugimi Slovenci nastopil tudi Tadej Pogačar.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ