Tadej Pogačar vrnil udarec. Ubranil naslov!

Tadej Pogačar vrnil udarec. Ubranil naslov!
28.06.2020 AVTOR: DZ

Tadej Pogačar je drugič zapored osvojil naslov državnega prvaka v vožnji na čas. Za osem sekund je ugnal Primoža Rogliča. Pri ženskah najboljša Urška Žigart.

Dobili smo novega in starega prvaka. Tadej Pogačar je blestel v vožnji na čas do Pokljuke. Letošnja vožnja na čas za naslov državnega prvaka je bila posebna, saj je potekala predvsem na vzpon. Gorje je gostilo start, cilj pa Rudno polje na Pokljuki. Kolesarji so morali premagati 15,7 km dolgo preizkušnjo. Premagati so morali 721 metrov nadmorske višine.

Vsekakor je šlo za zahteven kronometer, tako da smo pri najboljši pričakovali tudi taktični boj. Nekateri so se odločili za menjavo kolesa - prvi del so odpeljali z običajnim kolesom, drugega pa s kolesom za vožnjo na čas - nekateri pa so vseeno celoten vzpon odpeljali z enim kolesom.

Pričakovali smo veliki dvoboj med Primožem Rogličem, ki je startal kot zadnji in Tadejem Pogačarjem, ki je startal minuto pred Rogličem. Tadej Pogačar je odlično odpeljal kronometer, ki ga je začel z običajnim kolesom. Potem pa so pri ekipi izpeljali odlično menjavo in zaključni bolj ravninski del je Pogačar odpeljal s kolesom za kronometer.

Po odlični predstavi se je ura ustavila pri 31 minutah in desetih sekundah. Roglič, ki je celotno vožnjo na čas odpeljal s kolesom za to disciplino je za Pogačarjem zaostal za osem sekund. Tretji Jan Polanc je izgubil 1:46. Manj kot dve minuti je zaostal samo še Jani Brajkovič na četrtem mestu.

Sledili so Marko Pavlič, Domen Novak, Jan Tratnik, Grega Bole, Kristjan Hočevar in Nik Čemažar. V kategoriji do 23 let je na najvišji stopnički stal Pogačar pred Hočevarjem in Čemažarjem. V ženski konkurenci je Urška Žigart s časom 40:44 za več kot tri minute ugnala Blažo Pintarič, tretja je bila Urška Bravec.

Pri mladincih popolna prevlada Adrie Mobila. Gal Glivar je zmagal. Colnar je bil drugi, Špoljar pa tretji. Petek je bil najboljši med mlajšimi mladinci. Gregorčič je bil drugi, tretji pa Podlesnik. Mladinke: 1. Sušnik, 2. Tušar, 3. Mikuž. In še mlajše mladinke: 1. Galof, 2. Moroz, 3. Hočevar.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ