Tadej Pogačar z rekordom do naslova prvaka

Tadej Pogačar z rekordom do naslova prvaka
08.06.2019 AVTOR: DZ

Tadej Pogačar je osvojil naslov državnega prvaka v vožnji na čas. Bil je najboljši med elito, seveda pa tudi med mlajšimi člani.

V okviru Maratona Franje so izpeljali tudi vožnje na čas za člane, članice, pa tudi za mlajše kategorije. Kolesarji in kolesarke so se na zdaj že tradicionalni progi od Ljubljane do Domžal potegovali za državne naslove. Najprej med najbojše. V članski konkurenci sta med maloštevilnimi nastopajočimi izstopala Matej Mohorič in Jan Tratnik, ki je branil naslov prvaka v tej disciplini.

Potem je tu Tadej Pogačar, ki po starosti spada med mlajše člane, a smo lahko pričakovali, da se bo vmešal med najboljše tudi v absolutni konkurenci. Mlajši člani in člani so morali premagati dva kroga, kar pomeni 44,1 km. Kolesarje je krepko motil tudi veter. Vseeno pa je bil Tadej Pogačar predvsem v drugem delu proge nadvse prepričljiv.

Danes se je edini spustil pod mejo 50 minut. Progo je premagal v rekordnem času 49:34. S tem je drugega Mateja Mohoriča ugnal za 29 sekund, tretji Jan Tratnik pa je zaostal še za dodatnih 16 sekund. Pri ženskah – odpeljale so 22 km dolgo preizkušnjo – je naslov prvakinje med članicami osvojila Eugenija Bujak. Druga je bila Urša Pintar, tretja pa Urška Žigart.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ