Tadej Pogačar za konec 11. na Japonskem

Tadej Pogačar za konec 11. na Japonskem
21.10.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Tadej Pogačar je odpeljal še zadnjo dirko v dresu moštva Ljubljana Gusto Xauruma. Na prestižni dirki na Japonskem je zasedel 11. mesto.

Dirka Japan Cup spada med dirke ekstra kategorije, ki so jo v preteklosti dobili kolesarji, kot so Cunego, Simoni, Mollema, Basso, Martin … Gre za 144 kilometrov dolgo krožno dirko s startom in ciljem v mestu Utsunomiya. Kolesarji so morali prevoziti 14 krogov po dobrih 10 kilometrov. Na startu so bili tudi kolesarji motva Ljubljana Gusto Xaurum, torej Tadej Pogačar, Žiga Jerman, Žiga Ručigaj, Viktor Potocki in Timothy Guy. Takoj po startu je prišlo do pobega. Ubežno skupino so sestavljaliMarcos García (Kinan cycling team), Oscar Pujol (Team Ukyo) in Koen Bouwman (LottoNL-Jumbo).

Lahko so si privozili vsega minute in pol prednosti. 30 kiometrov pred ciljem pa je napadel Bouwman, ki je za kratek čas nadaljeval v samostojnem pobegu. Kmalu pa ga je glavnina ujela, sledili pa so novi napadi že tistih prvih favoritov za zmago. Robert Gesink je bil zelo aktiven. V predzadnjem krogu je pobeg uspel šesterici kolesarjev. Kmalu je popustil Gesink, ostali pa so Tolhoek, Power, Roche, Breschel in Santaromita. Na zadnjem vzponu je napadel Robert Power, ki je tu že zasedel tretje mesto. Sledil mu je lahko le Antwan Tolhoek.

Skupaj sta nadaljevala proti cilju. Ostalim je ostal boj za tretje mesto. Sledil je sprint za zmago in Power je bil prepričljiv. Dovolj dober za zmago. Tolhoek se je moral zadovoljiti z drugim mestom. 40 sekund za njima je boj trojice v sprintu dobil Matti Breschel, ki je premagal Rocha in Santaromito. Sledila sta Canola in Gesink, ki sta zaostala za dobri dve minuti. Potem pa je na cilj prišla skupina 14 kolesarjev. Zaostala je za 2:26. V tej skupini je bil tudi Tadej Pogačar, ki je zasedel 11. mesto. Zanj je to bila tudi zadnja dirka v dresu moštva Ljubljana Gusto Xaurum, saj se seli v ekipo UAE Team Emirates.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ