Tadej Pogačar za revijo Bicikel: Rad imam dolge klance

Tadej Pogačar za revijo Bicikel: Rad imam dolge klance
21.09.2017 AVTOR: D. Z.
Tadej Pogačar je eden izmed izjemno nadarjenih mladih slovenskih kolesarjev. Danes praznuje rojstni dan - zato vse najboljše - jutri pa ga čaka cestna dirka na SP. Pogovor z njim si lahko preberete v novi številki revije Bicikel.

Tadej Pogačar je kot član izjemne generacije slovenskih kolesarjev blestel že lani, ko je nastopal še med mladinci.

Letos pa je kljub šolskim obveznostim na dirki po Sloveniji zablestel s petim mestom v etapi do Rogle in tudi petim v skupnem seštevku. V pogovoru je govoril o poteku priprav na svetovno prvenstvo, spomnil se je že omenjene dirke po Sloveniji … govoril pa je tudi o povabilih v večje ekipe:

“Začelo se je že na dirki Miru, ko sem bil šele prvo leto med mladinci. Takrat so prihajali iz manjših, kontientalnih klubov. Nekoliko bolj resno je vse skupaj postalo po evropskem prvenstvu. « Pa veste, da je njegova, vsaj bližnja prihodnost že natančno začrtana? Očitno ga bomo v ospredju gledali predvsem na vzponih. Te ima najraje, pravi: »Ja, tam se najbolje znajdem, na kako dolgem pa je odvisno od forme. Še vedno mi ustreza, če pridem na cilj v manjši skupini kolesarjev, ki jih potem premagam v sprintu. Radi imam dolžino, dolge klance. Rad trpim. «

Konec avgusta se je iz Trente podal tudi na Vršič in izmeril čas. Za trening, pa vendarle je bil zelo hiter. Na popularni stravi ima namreč drugi čas. Koliko moči je na tistem vzponu razvil si lahko preberete v intervjuju v novi številki revije Bicikel. Izvedeli boste tudi, česa ga je najbolj strah pred prestopom med elito, pa tudi, koliko kilometrov bo prevozil v letošnji sezoni. Najprej pa mu želimo vse najboljše za 19. rojstni dan. Obenem pa še vso srečo na jutrišnji cestni dirki mlajših članov na svetovnem prvenstvu.

Značke: Cestno, Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ