Tadej Pogačar začenja na makadamski odsekih

Tadej Pogačar začenja na makadamski odsekih
08.02.2023 AVTOR: DZ

Zdaj je dokončno jasno, na katerih dveh dirkah bo Tadej Pogačar nastopil februarja. Najprej se bo podal na dokaj nepoznano preizkušnjo Jaen Paraiso Interior.

Iz UAE Team Emirates so potrdili, da Tadej Pogačar letos ne bo branil zmage na dirki UAE Tour, ampak bo njegova prva etapna dirka že dirka po Andaluziji. Tako mu ne bo treba na dolgo potovanje na dirko, ki je sicer za UAE Team Emirates nadvse pomembna in je posledično jasno, da želijo tam imeti največje adute.

A Pogačar bo letos tekmovalno sezono začel v Evropi. Začel bi jo sicer v vsakem primeru, saj so že pred časom iz moštva UAE Team Emirates sporočili, da bo Pogačarjeva prva dirka Jaen Paraiso Interior. Gre za dokaj nepoznano enodnevno dirko prve kategorije, ki bo na sporedu 13. februarja. Izpeljali jo bodo šele drugič. Lani je zmago na dirki slavil Aleksej Lucenko pred Timom Wellensom. Ubega bo gostila start, cilj pa po 179 kilometrih dirkanja Baeza.



Gre za zelo razgibano dirko, ki je posebna po tem, da se morajo kolesarji poleg vzponov spopadati še z makadamskimi odseki. Presek etape si lahko ogledate na začetni fotografiji. Tu so še dodatni podatki. Od 179 kilometrov bo kar 55 kilometrov potekalo po makadamskih poteh. Ti se bodo nabrali na skupno osmih odsekih. Zaključni krog v okolici Baeze - kolesarji bodo dvakrat prečkali ciljno črto - bo dolg 16 kilometrov. V zaključnem krogu bo en makadamski odsek.

Ta bo dolg 6,5 km. Kolesarji bodo morali premagati dobrih 2300 metrov nadmorske višine. Tekmeci? Startna lista še ni znana. So pa sedmerico izbrancev že potrdili prav pri UAE Team Emirates. Tadeju Pogačarju se bo pridružil Domen Novak. Potem pa še Sjoerd Covi, Alessandro Covi, Matteo Trentin, Marc Hirschi in Tim Wellens. Iz avtomobila jih bosta vodila Andrej Hauptman in Manuele Mori.

Če se ozremo še proti dirki po Andaluziji. Tudi za to dirko so pri UAE objavili seznam nastopajočih. Z njega je izpadel Jan Polanc, zato pa je zdaj na startni listi Tadej Pogačar. Tudi to bo nastopil Domen Novak. Ob njiju pa še Sjoerd Bax, George Bennett, Alessandro Covi, Radal Majka in Tim Wellens. V avtomobilu bo tudi tu Andrej Hauptman. Po vsej verjetnosti bo na tej dirki v dresu Bahrain Victoriousa tudi Matej Mohorič.

Makadamski odseki na dirki v Jaenu:
1. Bayyasa: na 51,1 km, dolžina 10,9 km
2. Marimingo: na 69,2 km, dolžina 5,4 km
3. Valdeolivas: na 83,4 km, dolžina 5,4 km
4. Ubbadat: na 104,6 km, dolžina 11,1 km
5. Antonio Machado: na 134 km, dolžina 3,5 km
6. Cruz de Jaboneros: na 139,9 km, dolžina 4,2 km
7. Virgen de la Salud: na 153,9 km, dolžina 6,5 km
8. Virgen de la Salud: na 169,8 km, dolžina 6,5 km

VIDEO LANSKE IZVEDBE DIRKE

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ