Tadej Pogačar začenja sezono: Za mano je zares dobra zima

Tadej Pogačar začenja sezono: Za mano je zares dobra zima
19.02.2022 AVTOR: DZ, vir: UAE Tour

20. februar. Dan, ko se bo začela prva World Tour dirka v novi sezoni. Govorimo o UAE Touru, na kateri bodo nastopali tudi Tadej Pogačar, Luka Mezgec in Jan Tratnik.

Za največjimi zvedniki, ki bodo nastopali na dirki UAE Tour je tudi že predstavitev in uradna novinarska konferenca, na kateri je bil tudi Tadej Pogačar, ki je dan pred začetkom med drugim dejal, da mu veliko pomeni zmaga na tej dirki iz lanskega leta, saj vozi za ekipo UAE:

"Vsako leto vidim tu več kolesarjev. Poskušal bom spet dobiti dirko. Za mano je zares dobra zima. Bil sem na pripravah v Sierra Nevadi, kjer sem na žalost dobil Covid-19. A ni mi bilo hudega.” Zaradi koronavirusa naj bi tako izpustil zgolj štiri treninge, tako da je prepričan, da je na novo dirko pripravljen: “Poleg mene imamo tudi Pascala Ackermanna za sprinte, Mikkela Bjerga za vožnjo na čas. Tu smo kot ekipa zelo močni, saj bosta nastopala tudi Rafal Majka in George Bennett. Iz dneva v dan bomo poskušali dati vse od sebe."

Vsekakor bo visoko meril tudi Joao Almeida, ki je pred sezono okrepil ekipo. V boj za skupni seštevek bi se lahko vmešal tudi Tom Dumoulin, za katerim je sezona negotovosti. Najprej se je umaknil, potem zablestel na olimpijskih igrah. A skupnega seštevka na etapnih dirkah že dolgo ni napadal

"Na UAE Tour ohranjam lepe spomine. Tu sem bil, če štejem še Abu Dabi Tour že trikrat. Dirka ima vse. Sprinterske etape, veter, kronomoeter in ciljni vzpon. To je tudi vse, kar moraš vedeti. V skupnem seštevku bomo največ pričakovali od Chrisa Harperja."

Prav v boj za skupni seštevek bi se lahko vmešali še: Gino Mader, Aleksander Vlasov, Jai Hindley, Adam Yates … Močna bo tudi zasedba sprinterjev. Nastopili bodo Mark Cavendish, Jasper Philipsen, Pascal Ackermann, Sam Bennett, Arnaud Demare, Elia Viviani, Olav Kooij in Dylan Groenewegen. Slednjemu bo v sprintih pomagal tudi Luka Mezgec. Na dirki bo nastopil tudi Jan Tratnik. Vsekakor je pred nami zanimiva, sedemdnevna dirka, ki ima dve gorski etapi, vožnjo na čas in ravninske etape z morebitnim vetrom.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ