Tadej Pogačar zmagovalec etapne dirke Pariz - Nica

Tadej Pogačar zmagovalec etapne dirke Pariz - Nica
12.03.2023 AVTOR: Uredništvo, foto: ASO/Aurelien Vialette

Na tokrat sedem dni trajajaoči etapni dirki, šesta etapa je bila zaradi vetra odpovedana je Tadej Pogačar slavil, poleg skupne zmage tudi tri etapne zmage.

V razgibani zadnji etapi ekipa UAE Emirates ni dopustila presenečenja. Tadej Pogačar, pa kot je po dirki povedal, je imel na domačih cestah traso preračunano v številke za obračanje moči in devetnajst kilometrov pred ciljem tudi napadel ter prednost pred zasledovalci obdržal do cilja, ko je slavil tretjo etapno ter končno zmago.

K zbirki osvojenih etapnih preizkušenj je Tadej Pogačar zdaj dodal še etapno dirko Pariz - Nica in tako nasledil lanskega zmagovalca Primoža Rogliča. Na dirki je končno drugo mesto osvojil David Gaudu (Groupama - FDJ) s tretjim mesto pa se je moral zadovoljiti Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma).

Preostala dva Slovenca sta zaključila dirko Domen Novak na 77. mestu in Jan Tratnik na 40. mesto. Bolj kot mesta pa sta se oba vidno izkazala v novih sredinah, kjer sta se dobro ujela in sta več kot dobrodošla pomoč pri doseganju ekipnih ciljev.

V razvrstitvah je preostalim kolesarjem prepustil samo majico za gorske cilje, ki jo je osvojil GREGAARD Jonas (Uno-X Pro Cycling Team), najboljša ekipa je bila Team Jayco AlUla.

Od letos trinajst tekmovalnih dni je Tadej Pogačar stal na najvišji stopnički kar sedemkrat ter gleda sproščeno proti prihajajočim klasikam.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ