Tadej Pogačar: 97 startov in že nov rekord na vzponu

Tadej Pogačar: 97 startov in že nov rekord na vzponu
11.01.2022 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Tadej Pogačar se z ekipo UAE Team Emirates mudi na pripravah in danes je imela ekipa dan za medije. To je povedal Pogačar pred novo sezono.

O dirki po Flandriji: Dirka po Flandriji: Je ena izmed največjih klasik. Vsekakor mi predstavlja velik izziv. Obenem bodo tlakovci predstavljali pripravo za Tour. S to idejo tudi odhajamo tja. Po Flandriji bomo opravili ogled etape dirke po Franciji. Vse v enem. Upam, da bom pridobil veliko novih izkušenj. Res se že veselim Flandrije. Resda bom nastopil na štirih velikih klasikah, a to ne pomeni, da bom na vseh zmagal. V prihodnosti niti ne v bližnji prihodnosti pa bi se rad preizkusil na vseh petih. Tudi na Roubaixu.

O vlogi na dirki po Flandriji: Imamo kolesarje za klasike, kot je Trentin in drugi. Jaz bom tam zato, da si pridobim izkušnje in pomagam ekipi. Če se mi bo ponudila priložnost pa jo bom izkoristil. Ničesar pa ne pričakujem. Naredil bom vse za ekipo in za to, da si pridobim nove izkušnje.

O spominu na nastop na dirki po Flandriji med mlajšimi člani: Šlo je za dirko za Pokal narodov, tako da smo tam nastopili kot reprezentanca. Tudi dirka ni bila tako težka. Zdaj bo v World Touru drugačna zgodba in se tega že veselim.

O novem vlagatelju v Pogi Team: Sem zelo vesel, da je UAE ponudil pomoč Pogi Teamu in je zdaj eden izmed sponzorjev. Vesel sem, da je vedno več sponzorjev zainteresiranih za ekipo, ki se tako lahko še naprej razvija in ponuja mladim enake možnosti. Zdaj je tam več kot 150 kolesarjev.

O odhodu Allana Peiperja: Allan je odšel iz ekipe iz zdravstvenih razlogov. Vesel sem zanj, saj ima zdaj več časa zase. Zagotovo bova ostala v stikih. Bil je pomemben del te ekipe in zagotovo ga bomo zelo pogrešali.

O novih kolesarjih v ekipi: Zelo sem vesel, da imamo tako močne kolesarje. Oktobra smo že bili na skupnih pripravah, zdaj pa smo spet. Vzdušje je super in komaj čakam, da s fanti začnemo tekmovalno sezono. Postajamo vse močnejši in tako se že veselim dirkanja.

O Ayusu in pripravljenosti: Skupaj smo opravili nekaj treningov. Včeraj je bil za nas eden izmed težjih. Šli smo tudi na Col de Rates in na še en vzpon. Počutim se dobro, forma je taka, kakršna sem jo želel v tem obdobju. Ayuso pa bo že v tej sezoni zelo močan. Je zelo motiviran in že razmišlja o velikih ciljih. Upam, da bo dobil svoje priložnosti in jih bo izkoristil ter tako pokazal, kako močan je.

O napredku in motivaciji: Rečem lahko, da vsako leto nekoliko manj napredujem. To pa ne pomeni, da nisem motiviran. Vsako leto želim še napredovati, vendar vem, da je to nemogoče. Do zdaj mi je to vedno uspevalo in to me motivira. Nikoli ne veš, kdaj boš potiskal manjšo moč kot predtem.

O najboljšem dnevu na kolesu v letu 2021: Najboljši dan sem imel v osmi etapi dirke po Franciji. Vse je potekalo popolno, saj sem prevzel rumeno majico, kar je nepopisno. A imel sem veliko zelo dobrih dni.

O treningih na pripravah in rekordu na prelaz Rates: Ta teden smo imeli poleg treningov veliko obveznosti, testiranj. Včeraj smo imeli enega izmed daljših treningov. Dolg je bil šest ur. Malce smo se kolesarji med sabo potestirali. Na Coll de Rates smo šli kar full gas. Bilo je zabavno se malce igrati in napadati na treningu kot na dirki. Še vedno pa je bil samo trening.

O "italijanskem" programu po vrnitvi iz Združenih arabskih emiratov: Grem najprej na Strade Bianche, na Tirreno-Adriatico in potem še na Milano-Sanremo. To je ta italijanski del prve sezone. Se kar veselim, ker so mi te tri dirke med lepšimi.

O trenutni pripravljenosti: Sem tam, kjer si želim. Forma za januar je v redu. Za UAE Tour, ki bo 20. februarja, sem na pravi poti. Konec januarja grem še na višino, tako da bom imel še dovolj časa za trening.

O vzdušju v ekipi: Imamo se res v redu. Moram priznati, da sem res presenečen, kako v redu so fantje. Treniramo, se zabavamo, počnemo skupaj tudi kakšne bedarije. So v redu. Vsi so profesionalni, vsi vedo, za kaj gre.

O prihajajočih višinskih pripravah: Grem v Sierra Nevado na višinske priprave. Želel bi si sicer iti spet na Teide, a se je drugače izšlo. V Sierrri Nevadi lahko zapade tudi sneg. Zagotovo bomo imeli z nekaterimi fanti zelo težke treninge. UAE Tour je ena izmed pomembnejših dirk za našo ekipo, in če želiš biti med favoriti na katerikoli dirki, moraš biti zares v formi. Ne moreš samo priti na dirko in reči, danes bom pa zmagal, ker ne gre tako. Res se moraš za vsako majhno dirko tudi pripraviti.

O tekmecih: Ne gledamo na tekmece. Mislim, da v tem času, ko ni dirk vsak trenira zase ne oziraš se na druge. Ne obremenjujemo se z drugimi. Vemo, da bo konkurenca na vsaki dirki močna, da bo težko. Ampak se na druge ne oziramo.

O dirki po Italiji: Giro mi je od nekdaj ena izmed najljubših dirk. Vedno je blizu Slovenijo. Vedno si želim nastopiti tam. Letos še ne, morda pa naslednje leto. Bomo videli, a želim si startati.

O programu dirk za celotno sezono: Mislim, da smo kar izpopolnili koledar za letos. To bo kar 97 startov z dvema tritedenskima dirkama. Ni preveč, a če hočeš biti na vsaki dirki v dobri formi, je to kar neki maksimum. Lani sem imel precej manj startov.

O koronavirusu: Smo zelo pazljivi. Imamo zelo natančna navodila s strani kluba. Pazimo se. Higiena je na prvem mestu. Maske imamo tudi v svojem mehurčku. Najbolj me je strah poletov. Takrat si zaprtemu prostoru najbolj izpostavljen. Lahko se marsikaj zgodi. Ne moremo več, kot da nosimo maske, si razkužujemo roke. Kar pa počnemo zdaj že dve leti.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ