Tadej Pogačar: Bolj umirjen dan

Tadej Pogačar: Bolj umirjen dan
08.07.2023 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Tadej Pogačar za RTV Slovenija: "Mislim, da smo vsi veseli, da je bil bolj umirjen dan. Na koncu je bilo vseeno vse kaotično, hitro in zelo napeto."

Tadej Pogačar je po ravninski etapi do Bordeauxa za RTV Slovenija v intervjvuju, ki je bil objavljen v studiu po prenosu etape med drugim povedal, da pridejo tudi taki dnevi, ko gre glavnina nekoliko bolj zmerno še kako prav.

Še posebej po dveh zahtevnih etapah in po zelo težkem uvodu dirke po Franciji. "Mislim, če bi bila danes še ena takšna etapa, kot sta bila zdaj dva dneva, potem bi bile razlike kar velike. Mislim, da smo vsi veseli, da je bil bolj umirjen dan. Na koncu je bilo vseeno vse kaotično, hitro in zelo napeto." V intervjuju je še omenil, da je zadovoljen s položajem v skupnem seštevku, saj je drugi. Za Jonasom Vingegaardom pa zaostaja za vsega 25 sekund:

"Mislim, da smo v super poziciji. Tudi Adam je še v generalnem dober. Mislim, da smo v poziciji za napadati v prihodnjih težkih etapah." Prvi zares pravi preizkus bo v nedeljo. Za najboljše v skupnem seštevku bo pomemben predvsem zaključni vzpon. Po 35 letih se namreč vrača Puy de Dome. Gre za nadvse zahteven zaključni klanec.

"Mislim, da bodo na Puy de Dome, če ne bo tako vreme kot danes, številke zelo visoke. Jutri še lažji dan, potem pa samo en klanec. Zaključni vzpon. Po moje bo kar letelo," je za TV Slovenija še dejal Pogačar, za Eurosport pa: "Vzdušje v ekipi je zelo dobro. Seveda imamo dobre možnosti za dober skupni seštevek, vendar pa je do Pariza še dolga pot. Moral bom imeti take noge, kot sem jih imel včeraj."

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ