Tadej Pogačar: Brez obžalovanj

Tadej Pogačar: Brez obžalovanj
21.07.2022 AVTOR: DZ, foto: SIrotti

Tadej Pogačar je priznal, da je dirka po Franciji bolj ali manj odločena. Obenem je medijem dodal, da je želel Tour končati brez obžalovanj.

"Tour je bolj ali manj odločen. Jonasu sem že čestital za današnjo zmago in za Tour. Mislim, da je vse odločeno," je Tadej Pogačar priznal kmalu po prihodu na cilj. Tokrat je bil drugi v etapi. Zaostal je zgolj za vodilnim Jonasom Vingegaardom, ki je pe povečal prednost v skupnem seštevku:

"Danes sem dal vse od sebe. O etapni zmagi nisem razmišljal. Razmišljal sem samo o rumeni majici. Na predzadnjem klancu sem dal vse od sebe. Potem sem padel in spet naredil vse, kar sem lahko na zadnji klanec. To je bilo dovolj za drugo mesto. Mislim, da sem naredil vse, kar sem lahko in sem lahko ponosen na ta dosežek." Prav napad na vse ali nič je napovedal že pred startom in to je tudi uresničil.

Žal je vmes tudi padel, na koncu pa ni imel več dovolj moči, da bi še ogrožal Jonasa Vingegaarda. "Ni lepo pasti, a vozil sem na polno. To je bila moja krivda. Kakorkoli že, Jonas je bil zares zelo, zelo močan. Ni bilo boljše možnosti, kot Tour izgubiti na tak način. Dal sem vse od sebe in Tour bom končal brez obžalovanj." Vingegaard je imel ob sebi na tem Touru zares neverjetno ekipo, medtem ko so se pri UAE ukvarjali predvsem z okužbami s koronavirusom.

Dirko so predčasno zapustili Vegard Stake Laengen, George Bennett, poškodovani Rafal Majka in oboleli Marc Soler. Marc Hirschi je na dirko prišel preslabo pripravljen, da bi lahko nudil več pomoči. Pogačar je vseeno priznal: "Jonas je bil najmočnejši in tudi s sedmimi kolegi bi ga težko premagali. Morda pa bi imeli več možnosti za napad nanj v zadnjem tednu."

Pred kolesarji so še tri etape. Najprej jutrišnja, v kateri mnogi opozarjajo, da bi zaradi vetra lahko prišlo do ešalonov. Potem je tu vožnja na čas in za konec še tradicionalna etapa do Pariza: "Še eno etapo lahko poskušam dobiti in naredil bom vse, da mi to uspe. Dal bom vse od sebe vse do Pariza." Za Dance bo to prva zmaga na Touru po zmagi Bjarneja Riisa leta 1996.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ