Tadej Pogačar: Če naredim vse prav ...

Tadej Pogačar: Če naredim vse prav ...
02.04.2022 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

"Dolžina je zame prednost. Sicer je zaradi kratkih vzponov vse bolj zapleteno in živčno, vendar pa menim, da mi dolžina lahko nekoliko pomaga, mraz pa tudi," pravi Tadej Pogačar.Pri moštvu UAE so že v petek, 1. aprila pripravili novinarsko konferenco pred nedeljsko dirko po Flandriji. Seveda je v prvi vrsti vse zanimalo, kako se počuti Tadej Pogačar.

Po izkušnji iz mlajših kategorij se je v sredo prvič preizkusil na dirki, ki je po vzponih in tlakovcih podobna dirki po Flandriji. Seveda govorimo o dirki Dwars door Vlaanderen. Sicer je zaradi padca zamudil odločilni pobeg, a je v nadaljevanju dokazal, da je izvrstno pripravljen. Z Janom Tratnikom se je podal v lov za vodilnimi, na koncu pa sta zasedla deveto in deseto mesto.

"Predstavljal sem si, kako bo vse potekalo in res je bilo tako. Nervozno, hektično. Nekaj je bilo nesreč. Levo, desno, borba za pozicije. Sprintanje na vzponih. Bilo je bolj ali manj tako, kot sem si predstavljal, da bo. Vseeno je to bil šok za telo in duha. Vseskozi moraš biti na pravem mestu," se je v petek pred mediji spominjal izkušnje. Zdaj ga čaka nova. Daljša. Velika klasika. Seveda govorimo o dirki po Flandriji. Ena izmed petih največjih enodnevnih klasik.

V Belgiji Pogačarju pripisujejo status enega izmed resnejših favoritov za zmago, sam pa pravi: "Ne bi si pripisal štirih zvezdic. A, če naredim vse tako kot moram, potem sem lahko v ospredju. Zagotovo sem v dobri formi." Ko je bil na novinarski konferenci še ni vedel, da je bo Wout Van Aert odpovedal nastop. Veliko se je že govorilo o tem in ugibalo, kaj se dogaja. Zdaj je Van Aert sporočil, da ga zaradi pozitivnega testa na Covid-19 na startu ne bo. Pred mediji pa je Pogačar dejal: "To bo nora dirka. Z ali brez Wouta van Aerta."

V primerjavi s sredino preizkušnji - ta je bila dolga 183 kilometrov - pa mu ustreza tudi dolžina dirke. Dirka po Flandriji ima namreč kar 272 kilometrov. Poleg tega je danes v Flandriji snežilo. Nizke temperature pa mu tudi godijo: "Dolžina je zame prednost. Sicer je zaradi kratkih vzponov vse bolj zapleteno in živčno, vendar pa menim, da mi dolžina lahko nekoliko pomaga, mraz pa tudi.” Na startu bosta tudi zmagovalec prve velike klasike leto Matej Mohorič in Jan Tratnik. Torej, trije Slovenci, ki so na dirki Milano-Sanremo zasedli 1., 5. in 9. mesto.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ