Tadej Pogačar: Ciljam na oder za zmagovalce

Tadej Pogačar: Ciljam na oder za zmagovalce
08.09.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

"Če bo forma taka, kot je bila v zadnjih dveh dneh, potem ciljam na oder za zmagovalce," je med drugim na prost dan dejal Tadej Pogačar.

Kolesarji so imeli med prostim dnevom na dirki po Franciji tudi čas za medije. Letos vse poteka prek video konferenc. Veliko zanimanja je bilo tudi za Tadeja Pogačarja, ki je med drugim izpostavil, da bo v torek sicer ravninska, a predvsem vetrovna etapa. Obenem je priznal:

"Zadnja dva dneva sta bila zame neverjetna. Resnično. Na izjemni ravni." Seveda se je spomnil dogodka na vrhu Col de Marie Blanque, ko sta se z Rogličem zapletla in je skoraj padel:

"To je bila začetniška napaka. Je bilo kar blizu. Na srečo ni bilo nič narobe z mojo sprednjo feltno in njegovo zadnjo. Meni je kar odleglo, da se ni kaj zgodilo." In, kako je dirkati proti sicer rojaku?

"To je dirkanje. Seveda se spoštujeva, vendar pa ko gre na polno, gre. Drugače sva dobra prijatelja. A na dirki vsak dirka za svojo ekipo in vsak želi zmagati." Pogačar je jasen. Glede na formo, ki jo je pokazal do zdaj, se želi boriti za najvišja mesta v skupnem seštevku:

"V zadnjih dveh dneh smo videli, da sem lahko zraven in se lahko potegujem za dobro generalno uvrstitev. In videli smo, kdo lahko gre zares. Smo kar videli, kdo lahko gre zares. Tisti, ki smo bili na vrhu Marie Blanque. Tisti štirje, pet. Morda še Quintana, Bardet in skupina za nami. Ti se bomo na koncu borili za oder, rumeno majico. Upam."

A vseeno je dirka še dolga. Najtežje etape so še pred kolesarji. Tretji teden pa je najzahtevnejši: "Dodati ne morem kaj veliko. Lahko upam na to, da ne izgubim nič. Bomo videli kar veliko borbo v naslednjih dneh, v naslednjih dveh tednih. Zadnji trije dnevi bodo odločilni." Pa se lahko bori tudi za sam vrh?

Morda za rumeno majico, ki jo trenutno nosi Primož Roglič? "Prave težke etape še prihajajo. V Alpah bood še težke etape. Primož zgleda suveren in če ne bo imel slabega dneva lahko pripelje rumeno majico do Pariza. Ampak, jaz bom poskusil vse , akr je v moji moči napadati. Če se bo le dalo, poskusil bom dobiti še kaj časa nazaj. Za podium, za generalno zmago."

Pogačar je še dodal, da je na Touru vsekakor bolj stresno, kot na dirki po Španiji, ki jo je lani ob krstnem nastopu na tritedenskih dirkah končal na izjemnem tretjem mestu. Seveda je tema nanesla tudi na koronavirus. Celotna karavana - v njej je okrog 650 oseb - je v ponedeljek opravila testiranja na koronavirus:

"Mislim, da nas je vse strah pozitivnega testa. Vsaj v naši ekipi pa smo zelo pazljivi in mislim, da bi moralo biti vse v redu. Smo pa že kar navajeni na te teste. Vseeno čakamo rezulate. Smo nervzoni. Lahko se karkoli zgodi. Lahko bi bil napačen rezultat, kar smo tudi že videli. Upam, da bo vse v redu, in da bomo lahko startali vse skupaj."

Na vprašanje, če ima dovolj dobro ekipo za napad na sam vrh pa: "Mislim, da smo dovolj močni kot ekipa, da se lahko borimo za rumeno majico. To smo že dokazali, saj smo dobili dve etapi. De La Cruz je bil rahlo poškodovan, tako da se zdaj vrača. Mislim, da imamo svoje možnosti."

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ