Tadej Pogačar: Dirkali bomo na zmago

Tadej Pogačar: Dirkali bomo na zmago
27.02.2024 AVTOR: DZ, foto: UAE Team Emirates

Bliža se 2. marec in dirka Strade Bianche. Na njej bo sezono začel Tadej Pogačar: “Strade Bianche je dirka, ki jo imam rad in imam nanjo lepe spomine.”

Tadej Pogačar je predlani po izjemnem napadu in samostojni vožnji prišel do veličastne zmage na dirki Strade Bianche. Letos se je odločil, da bo to zanj sploh prva dirka v sezoni: “Bil sem potrpežljiv in sem začel nekoliko bolj umirjeno, tako da bom startal nekoliko pozneje. Sezona bo dolga, vključno z dvema tritedenskima dirkama. S tega vidika bo to zame nekaj novega. Vendar pa se izziva veselim, saj je nekaj novega.”

Pogačar je seveda govoril predvsem o dveh tritedenskih dirkah. Do zdaj je v sezoni vedno odpeljal po eno tritedensko dirko. V prvi sezoni med elito je bil na dirki po Španiji, potem pa štirikrat zapored na dirki po Franciji, saj je dvakrat slavil končno zmago. Letos se bo prvič soočil z dvema tako dolgima dirkama. Najprej bo nastopil na dirki po Italiji, potem pa še na dirki po Franciji.

“Morda bi to lahko poskusil že prej, vendar pa je zdaj pravi čas za nove izzive v moji karieri. Sam sebe zdaj že dobro poznam. Če ne bo šlo kaj narobe, potem lahko odpeljem tudi vse tri tritedenske dirke, če želim. Ne veš, dokler ne poskusiš. To je dobro leto, da grem stoodstotno na Giro in stoodstotno na Tour. Mislim, da bi se lahko izšlo super dobro ali pa tudi ne tako zelo dobro.”

A, čas je, da sezono začne. Na dirki, ki jo je že dobil. Strade Bianche je posebna preizkušnja z makadamskimi odseki. Letos bo prvič daljša od dvesto kilometrov. “Strade Bianche je dirka, ki jo imam rad in imam nanjo lepe spomine. Priprave so potekale zelo dobro in dirkali bomo na zmago. Sicer nikoli ne veš, kako dober boš na prvih dirkah in tam bodo močni tekmeci, vendar pa menim, da smo z našo ekipo pripravljeni na vse,” je dejal Pogačar.

Resnično bo na startu močan UAE Team Emirates. Poleg Pogačarja bodo nastopili še Domen Novak, Isaac Del Toro, Marc Hirschi, Tim Wellens in Filippo Baroncini. Vsekakor je UAE v tej sezoni izjemno uspešen. Spodletelo jim je samo na domači dirki UAE Tour, kjer sta prav zadnji dan popustila glavna aduta Jay Vine in Brandon McNulty. Glavni mož Adam Yates pa je med dirko padel in odstopil.

Na ostalih dirkah pa kolesarji v belih dresih zares blestijo. Razlog več za optimizem: “Potem, ko sem videl, kako odlično je ekipa začela sezone, komaj čakam, da tudi sam pričnem z dirkami.” Poleg Pogačarja in Novaka naj bi na dirki nastopila še Matevž Govekar in Matej Mohorič, a ekipe, z izjemo UAE-ja postav še niso potrditle. Lani je zmagal Tom Pidcock. Med zmagovalce pa so se poleg Pogačrja med drugimi vpisali tudi Cancellara, Van Aert, Van der Poel, Alaphilippe, Kwiatkowski, Gilbert ...

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ