Tadej Pogačar: Dobra ekipa smo, vse štima

Tadej Pogačar: Dobra ekipa smo, vse štima
11.09.2021 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Matej Mohorič in Tadej Pogačar sta glavna aduta slovenske reprezentance za cestno dirko na evropskem prvenstvu, ki bo na sporedu jutri. Kaj pravi Pogačar pred novim izzivom v reprezentančnem dresu?

Že po kronometru ste dejali, da gledate naprej, proti cestni dirki.
Ko sem na koncu potegnil črto, sem pa lahko kar zadovoljen. Bilo je, kakor je pač bilo. Ni najlepši rezultat, ni pa niti slabo. Bolj bi se sekiral, če bi imel zelo dober dan in bi potem končal tako. Lahko sem zadovoljen. Naredil sem še dober trening za nedeljo. Upam, da bodo noge vsaj malo boljše, približno prave. Ciljam na visoka mesta, tako kot vedno, in bomo videli, kaj se bo zgodilo.

Pričakovanja so tudi s strani javnosti vedno ogromna?
Pričakovanja so. To itak. Zato tudi jaz veliko pričakujem od sebe. Nikoli pa ne moreš vedeti, kaj se bo zgodilo. Imaš lahko neke okvirne cilje, ki jim poskusiš slediti. Dati vse od sebe in izpolniti vse, kar se da. Jaz točno to bom dal, tako kot vedno. Imamo zelo dobro ekipo in lahko res ciljamo visoko.

Vas bo pet, ostalih bo osem. Kaj to pomeni?
Trasa je taka, da ekipa bo pomembna, ampak mislim, da smo kar solidno dobri. Dobra ekipa smo, vse štima. Mislim, da ne bomo potrebovali kaj več ot tega. Na koncu gre za krožno dirko in večje nacije jo bodo poskušale imeti pod nadzorom. Mi bomo poskušali improvizirati, igrati na karto, da kot nacija nismo ravno favoriti. Presenetiti bomo poskušali ostale in napasti iz ozadja.

Pravite, da niste favoriti, pa vendar sta tu dva iz prve deseterice na lestvici UCI. Koliko vas v resnici ta lestvica sploh zanima?
Prav veliko se na to ne oziramo. Gremo z dirke v dirko. Vsak ima drugačne cilje v sezoni. Mislim, da ni kolesarja, ki bi si zadal cilj, da bo med najboljšimi desetimi na lestvici, ampak predvsem, da pobereš čim več zmag. Tu sva dva iz top deset. Mohorič prihaja zares v odlični formi iz Belgije. Smo ena boljših ekip, nismo pa celotni in to nas postavlja v vlogo nefavoritov.

Kako dobri ste tukaj?
Po Tokiu sem imel krajši premor. Morje, trening. Potem Plouay. Prva dirka, kjer me je prav to, da je bila prva kar stalo. Zdaj na evropskem prvenstvu vidim, da še nimam pravega ritma. Mislim, da grem v pravi smeri za ta zaključni del sezone. Upam, da bo to že v nedeljo. Da bo ta forma že visoka. prepričan sem, da bo boljša, kot v zadnjih dveh tednih in da bo dobra popotnica za svetovno prvenstvo in za italijanske klasike, ki so mi zelo všeč.

V Plouayju ste bili konkurenčni najboljši dobrih dvesto kilometrov. Tu je dirka krajša.
Na Plouayju je bila težka proga, eksplozivna. Po tistih sprintih na klanec nimaš časa za počitek in tam me je pobralo, ko sem se zagnal za Alaphilippom, Honorejem in Cosnefroyjem. Iz tiste situacije sem potegnil, kar sem še lahko. Vedel sem, da je do cilja še zelo dolga pot, ampak nisem imel časa za predah. Tista minuta, ko sem šel prek sebe me je spekla. Tukaj je dirka krajša, vzponi in spusti so daljši. Dirka bo vseeno zelo hitra in težka, ampak menim, da mi malenkost bolj ustreza kot Plouay.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ