Tadej Pogačar: Karantena, trenažer in skoraj brez treningov na cesti

Tadej Pogačar: Karantena, trenažer in skoraj brez treningov na cesti
28.03.2020 AVTOR: DZ, vir: tadej-pogacar.com

Tadej Pogačar se je po vrnitvi iz Združenih Arabskih Emiratov spet znašel v karanteni. Trenira torej predvsem na trenažerju.

"Potem ko smo z ekipo zaključili dvotedensko karanteno v Abu Dabiju, sem se vrnil v Monako. Na poti domov in prve dni na Azurni obali je bilo vse zelo lepo. Lahko sem šel s kolesom na trening, a so se zadeve tudi tu v Franciji hitro zaostrile," je zapis na svoji spletni strani tadej-pogacar.com začel letos najuspešnejši slovenski kolesar. Slavil je štiri zmage.

Dobil je dirko po Valenciji, potem pa je po zmagi v peti etapi dirko UAE Tour končal na drugem mestu. "Konec prejšnjega tedna smo dobili prepoved zapuščanja domov in od takrat tudi trening zunaj ni več dovoljen. Tako sem, razen nekaj vmesnih dni, zopet v karanteni, na srečo vsaj skupaj s svojim dekletom. Dnevni ritual je sedaj iz dneva v dan dokaj podoben." Predvsem gre za preživljanje dni na trenažerju."Jutranje prebujanje okoli devetih. Počasi, saj se nikamor ne mudi. Pripraviva si zajtrk in ga v miru zaužijeva. Po zajtrku malo počakava, pogledava kakšno TV serijo, potem pa se lotiva dopoldanskega treninga na trenažerju. Na srečo imava teraso in dva trenažerja, tako da lahko ta del treninga opraviva zunaj na svežem zraku. Ta del treninga traja od ure do ure in pol. Da trening na trenažerju ni tako monoton, uporabljava tudi aplikacijo Zwift, ali pa poslušava glasbo."

Sledi kosilo in tudi počitek: "Po kosilu greva na krajši sprehod po mestu in takrat spotoma nakupiva, kar potrebujeva za najino kuhinjo. Sledi še popoldanski trening na trenažerju od 1 do 1,5 ure, občasno pa narediva tudi trening za moč oziroma stabilizacijo trupa. Sledi večerja, kjer je spet glavna Urška. Sinoči je bila slastna pizza, danes pa ???, in tako minevajo dnevi."Za hrano skrbi Urška, tako da je jasno, da: "Pripravi dobro kosilo in glede hrane se res ne morem pritoževati. Tudi v trgovinah se trenutno dobi praktično vse. Je pa bilo prejšnji teden nekaj dni, ko so bile trgovine dobesedno izpraznjene. Omejitve so tu podobne kot drugod in s tem nimava problemov. V profesionalnem športu kolesarstva že tako ali tako ni kaj dosti časa za »druženja« in ostale stvari in zato tudi tole ni tako hudo. S tega vidika smo kolesarji vajeni potrpeti in zdržati še kaj hujšega. Edini »problem« je lepo vreme, ki te kar vleče ven."Zato Pogačar upa, da se vse skupaj ne bo vleklo predolgo. Se je pa moral v teh dneh soočiti z dejstvom, da so prestavili tudi olimpijske igre: "Nimamo kaj. Tako je in za vse je enako. Treba se je samo čim hitreje prilagoditi trenutnim razmeram, izkoristiti pogoje, ki so pač na voljo in potem gre lažje. Mislim, da kolesarji na splošno s prilagajanjem določenim razmeram nimamo težav in nam gre dobro. Zvečer pogledava še kakšen dober film ali serijo in dan je tako zaključen. Dnevi so dokaj enolični in športniki že tako ali tako ne ločimo med ponedeljkom in nedeljo kot ostali, ločujemo samo med treningi in dirkami in slednjih žal trenutno ni in jih verjetno še nekaj časa ne bo. Do takrat pa pazite nase in na svoje zdravje, ostanite doma in se držite navodil stroke, saj bomo le tako vsi skupaj zmogli in premagali tudi ta virus."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ