Tadej Pogačar: "Komaj čakam, da se začne"

Tadej Pogačar: "Komaj čakam, da se začne"
01.07.2022 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Blizu je. Začetek dirke po Franciji. Danes ob 16:00. Prvi favorit in branilec zmage Tadej Pogačar bo startal ob 17:05.

"Komaj čakam, da se začne. Veselim se že," je včeraj na novinarski konferenci povedal Tadej Pogačar: "Veselim se začetka dirke po Franciji, tako kot se veselim vsake dirke. Želim se pokazati v najboljši luči. Tour je največja kolesarska dirke na koledarju in zato sem vesel, da sem lahko spet na startu in se lahko borim za zmago."

Na novinarski konferenci, na kateri sta bila tudi Mikkel Bjerg in Rafal Majka je Pogačar še dejal: "Mislim, da bo letošnji Tour neverjeten za kolesarje, ljudje ob cestah in pred televizijskimi zasloni. Za nas bo v nekaterih dneh brutalen, v nekaterih zabaven, vsekakor pa težek od samega začetka." Pogačar je dobil zadnja dva Toura. Prvega po velikem preobratu v predzadnji etapi, drugega pa po zanesljivih vožnjah skozi celotno dirko in prepričljivem branjenju rumene majice.

Tudi letos jo želi obleči. Ne namerava namreč taktirizati in se ji izogibati do zadnjih dni: "Nikoli se ne reče ne rumeni majici. Če se pojavi priložnost, potem jo želi vsak izkoristiti. Seveda so podelitve in novinarske konference potem del vsega tega, kar prinese rumena majica." Kaj pa pripravljenost? Po zmagi na dirki po Sloveniji je odšel na še ene višinske priprave. Spet si je ogledal 12. etapo, ki se konča na Alpe d’Huezu:

"Mislim, da je forma dobra. Podobna lanski. Morda sem zato bolj samozavesten. Vsako leto se počutim nekoliko bolje, bom pa kmalu spoznal, če je to res ali ne. Naredili bomo vse, da dobimo to dirko. Imamo močno ekipo s fanti, ki jim lahko zaupam. Pripravljeni smo na vse napade." Seveda je obenem izpostavil, da se v treh tednih lahko marsikaj zgodi in spremeni.

"En slab dan lahko vse spremeni, pa čeprav si morda v dobri formi. Upam, da bom imel vsak dan dobre noge." Glede tekmecev, kot sta Primož Roglič in Jonas Vingegaard pa: "Ne želim izpostavljati imen, kdo je najmočnejši. Veliko je tekmecev v treh tednih in tudi veliko ključnih trenutkov. Vsi kolesarji in ekipe so pripravljeni na dirko, tako da bo to boj številnih kolesarjev in ekip. Mi imamo eno izmed najmočnejših, zato nas tekmeci ne skrbijo. Osredotočeni smo nase."

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ