Tadej Pogačar: Mas je bil precej močnejši

Tadej Pogačar: Mas je bil precej močnejši
01.10.2022 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Drugo mesto na zahtevni dirki po Emiliji. Tadej Pogačar je bil z doseženim zadovoljen, tudi zato, ker se je izkazalo, da je bil tokrat Enric Mas prepričljivo močnejši.

"V primerjavi z lanskim letom sem bil na tej dirki veliko, veliko boljši. Zato sem zadovoljen, saj sem na tej dirki naredil napredek. Se pa že veselim sredine dirke in potem nedeljske," je na cilju za CyclingPro dejal Pogačar. Dirko po Emiliji je že dvakrat dobil Primož Roglič. Vedno z napadom na zaključnem vzponu nad Bologno, ki kolesarje pripelje na San Luco. Tam je Roglič leta 2019 dobil tudi uvodni kronometer na dirki po Italiji.

Tadej Pogačar je lani na tej dirki odstopil, potem pa je kasneje na izjemen način dobil veliko klasiko - dirko po Lombardiji. Prav zato je lahko z doseženim tokrat zadovoljen. "Ekipa je verjela vame in zares sem jim hvaležen. Opravili so zares odlično delo, vendar pa je bil Enric na koncu, na zadnjem vzponu precej močnejši. Zato sem zadovoljen z rezultatom. Moram priznati, da je bil boljši. Je pa to bila zares lepa dirka z zanimivim zaključkom. Zadovoljen sem s formo."

Pogačar bo tudi letos tekmovalno sezono v cestnem kolesarstvu zaključil z že omenjeno dirko po Lombardiji. Tako kot lani bo predtem nastopil še na enodnevni dirki Tre Valli Varesine. Lani je bil tam tretji, potem ko je imel težave s kolesom. V nasprotnem primeru bi se prav lahko potegoval za zmago: "Lani sem dobil dirko po Lombardiji. Seveda je bilo na drugačni trasi, letos bomo na zadnjo dirko v sezoni odšli s podobno mentaliteto.”

Je pa medtem tudi za RTV Slovenija še pred odhodom v Italijo na zadnje tri dirke dejal: "Mislim, da je braniti težje kot napadati. Ampak jaz se veselim tudi zadnjih treh italijanskih klasik in novih izzivov. Mislim, da bo lep zaključek sezone. Tudi, če to pomeni, da ne bom ubranil zmage, nič za to." Na širšem seznamu za nastop na dirki po Lombardiji sta tudi Jan Tratnik in Matej Mohorič. Je pa jasno, da tam ne bo svetovnega prvaka Remca Evenepoela, ki se takrat poroči.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ