Tadej Pogačar: Morda sem se preveč zagnal od starta

Tadej Pogačar: Morda sem se preveč zagnal od starta
06.04.2021 AVTOR: DZ, foto sirotti

"Noge so dobre. na koncu nisem našel pravega ritma ob rečnem delu," je po petem mestu na uvdnem kronometru dirke po Baskiji za RTV Slovenija dejal Tadej Pogačar.

"Vsaka etapa je zelo težka. Še posebej, če nam vreme ne bo tako naklonjeno kot danes, se lahko marsikaj zgodi."


Dirka po Baskiiji se je začela s slabih 14 km dolgo posamično vožnjo na čas. Bilbao jo je gostil. Trasa je bila nadvse razgibana in kolesarji so se morali že takoj podati za prvega izmed dveh vzponov. Na vrhu je bilo merjenje vmesnega časa, pa tudi točke za gorski cilj.

Tadej Pogačar je na vrhu zaostajal zgolj za klubskim kolegom Brandonom McNultyjem, potem pa je v primerjavi s Primožem Rogličem začel izgubljati. "Morda sem se malce preveč zagnal od starta. Vesel sem za pikčasto majico, za najboljšega na gorskih ciljih zaenkrat. Noge so dobre. na koncu nisem našel pravega ritma ob rečnem delu. Tam sem izgubil nekaj pomembnih sekund," je po prihodu na cilj v pogovoru za RTV Slovenija priznal Tadej Pogačar.

"Ob reki je bil veter v prsa, tako da nisem mogel ujeti tistega pravega ritma. Na koncu sem še vedno odpeljal zelo dober kronometer."

Očitno se je tokrat bila tudi velika taktična bitka. Roglič je na progo šel zelo zgodaj. Med prvimi. Pri ekipi so predvidevali, da bo takrat manj pihalo. Pogačar pa se je s progo soočil kot zadnji. "Pravijo, da je bil na koncu močnejši veter. Ob reki je bil veter v prsa, tako da nisem mogel ujeti tistega pravega ritma. Na koncu sem še vedno odpeljal zelo dober kronometer. Forma je dobra, in mislim da lahko gremo jutri z optimizmom naprej. Vsaka etapa je težka in lahko se marsikaj zgodi."

Da je res dober, je pokazal na prvem klancu, vzponov pa je do konca te dirke še kar 21. "Kot vidimo, se lahko na tej dirki marsikaj zgodi. Vsaka etapa je zelo težka. Še posebej, če nam vreme ne bo tako naklonjeno kot danes, se lahko marsikaj zgodi," je pogovor zaključil Pogačar, ki ima ob sebi zares močno ekipo z Rafalom Majko, Janom Polancem, Marcom Hirschijem, Brandonom McNultyjem …

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ