Tadej Pogačar: "Napadel sem na najstrmejšem delu"

Tadej Pogačar: "Napadel sem na najstrmejšem delu"
08.02.2020 AVTOR: DZ

"Danes je bil zares težek dan," je med drugim dejal Tadej Pogačar, ki je na sanjski način začel sezono 2020. Dve etapni zmag na dirki po Valenciji.

"Danes je bil zares težek dan. Kolesarji Mitchelton Scotta so branili majico vodilnega, mi pa smo jim priskočili na pomoč v drugem delu etape. Z namenom, da me pred vzponom pripeljejo na dober položaj," je po veličastni zmagi dejal Tadej Pogačar. Tadej Pogačar je na dirki po Valenciji - zanj je to prva dirka v sezoni - najprej dobil drugo etapo. Zdaj pa je bil najboljši še v četrti, kraljevski preizkušnji. Po pričakovanjih smo odločilne boje spremljali na zaključnem, nadvse strmem klancu.

Tam je bil Pogčar najmočnejši. Mnoge je celo presenetil, ko je napadel že okrog tri kilometre pred ciljem: "Jan je narekoval še zares hiter ritem. Ko je prenehal, sem pospešil in šel na polno vse do cilja. Napadel sem na najstrmejšem delu klanci, saj sem se tam zelo dobro počutil. Resnično je ta zmaga nekaj posebnega po vsem trdem delu, ki smo ga opravili pozimi." Pogačar se je še spomnil današnjega zaključka, ki ga je odpeljal izjemno:

"Seveda nisem vedel, če mi bo supelo v sopredju priti do vrha, saj je bil vzpon zares težak. Sem pa naredil vse, kar sem lahko, tako da na polno do vrha. Uspelo mi je pridobiti sekunde." Pogačarja od končne zmage loči samo še ena ravninska etapa. Tako je potrdil, da je odlično pripravljen že na začetku sezone. Za njegovo ekipo pa bo nadvse pomembna že naslednja etapna preizkušnja - UAE Tour.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ