Tadej Pogačar: Naporen program do Toura

Tadej Pogačar: Naporen program do Toura
25.12.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Tadej Pogačar bo imel vsekakor zelo naporen prvi del sezone, če bo izpeljal vse zadane dirke. Začnja že z dirko po Valenciji, prvič pa bo nastopil na dirki po Franciji.

Tadej Pogačar je na izvrsten način zaključil letošnjo sezono, saj je dirko po Španiji končal na tretjem mestu. Obenem je dobil tri etape in osvojil tudi belo majico za najboljšega med mladimi kolesarji. Zdaj ima 21 let in z ekipo so se odločili, da bo že v sezoni 2020 nastopil na največji izmed tritedenskih dirk – na dirki po Franciji. To bo zanj krstni nastop na Touru.

Kapetansko vlogo bo prevzel Fabio Aru, medtem ko bo Pogačar čakal na svojo priložnost. Kakšen paje Pogačarjev program dirke do Toura? Sezono bo začel na dirki po Valenciji, sledila pa bo že zelo pomembna preizkušnja – UAE Tour. Ta bo na sporedu od 23. do 29. februarja. Gre za domačo dirko kluba UAE Team Emirates. Sledili bosta etapni dirki Pariz-Nica in Baskija.

Vmes bo šel še na klasiko Milano-Sanremo. V drugi polovici aprila bo čas za tri enodnevne dirke – Amstel Gold Race, Valonska puščica in Liege-Bastogne-Liege. Sledil bo tekmovalni premor in priprave na visoki nadmorski višini. Potem pa Criterium du Dauphine kot zadnja izmed dirk pred francoskim Touom. Tour se začne 27. junija in konča 19. julija.

"Še vedno sem mlad za tritedenske dirke. Vuelta je nekaj drugega kot Tour de France. Kot najbolj izkušen kolesar za tritedenske dirke bo kapetan Fabio Aru. Če bo res vrhunsko pripravljen, potem se nimam kaj bati in bomo z njim napadali rumeno majico. Če pa se slučajno zgodi tako kot se je lani, da ni bil ravno najboljše pripravljen, bom tudi jaz poskušal čim več iztržiti," je za TV Slovenija dejal Tadej Pogačar.

Dodal je še: "Dirka po Franciji je še daleč, a z mislimi smo res že pri pripravah. Najprej moramo dati skozi prvi del sezone, potem pa vse usmeriti v Tour de France." Po Touru želi seveda nastopiti še na olimpijskih igrah. Predvsem v cestni dirki, ki bo v Tokiu na sporedu že v soboto takoj po končani dirki po Franciji. Proga pa naj bi bila pisana na kožo hribolazce,

Tadej Pogačar, program dirk 2020
5.2.–9.2.: Dirka po Valenciji
23.2.–29.2.: UAE Tour
8.3.–15.3.: Pariz-Nica
21.3.: Milano-San Remo
6.4 –11.4.: dirka po Baskiji
19.4.: Amstel Gold Race
22.4.: Valonska pučica
26.4.: Liege-Bastogne-Liege
31.5.–7.6.: Criterium du Dauphine
27.6.–19.7.: dirka po Franciji
25.7.: Cestna dirka na OI (Tokio)

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ