Tadej Pogačar: Naredili vse, kar se je dalo narediti.

Tadej Pogačar: Naredili vse, kar se je dalo narediti.
27.09.2021 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Tadej Pogačar je cestno dirko na svetovnem prvenstvu končal na 37. mestu. Priznal je, da mu je ta takih progah vedno težko, a vendar je pohvalil kolege, s katerimi smo prikazali odlično dirkanje.

O cestni dirki: Kakor smo si zastavili, smo lahko malo razočarani, ampak smo se res fajn vozili celo dirko. Ekipa je bila super, vsak je naredil, kar je bilo treba. Samo na koncu, na zadnjih kockah, če bi imel boljšo pozicijo, bi na koncu lahko še Mateju pomagal, da bi se še bolj prihranil. Na koncu pa je še njega “razklalo” v tisti ubežni skupini. Na žalost je bila tam zaprta pot. Noga je bila v redu, ampak na žalost nisem mogel narediti več kot toliko.

O trasi: Zame je bila to kar težka proga. Nisem vajen takih dirk in res je bila zanimiva proga. Veliko sem potegnil tudi iz tega.

O ključnem trenutku, ko je zaostal: Hitro se zgodi. Brez radijski povezav je itak kaos. Takrat je šlo na nož in vsi so se borili za pozicije. Pri tem jaz malce nastradam, saj nisem najmočnejši kolesar, v primerjavi s temi, ki Flandrijo vozijo za šalo. Bil sem za Saganom in Matthewsom. Van der Poel je bil mogoče tri pozicije pred mano. Tisti, ki so naredili leadout v same kocke so začeli popuščati in nabijati. Težko prideš mimo, in ko se na koncu naredi deset do 20 metrov razlike je konec. Videl sem še Luko, ki je bil čisto malo za prvimi, ampak, ja, to se zgodi.

O vlogi pomočnika, ki je ni vajen: Res smo hoteli narediti zanimivo dirko. Matej je bil naš prvi favorit. Imeli smo malce drugačne načrte. Mislili smo, da bo dirka potekala drugače. Naredili smo vse, kar se je dalo narediti. Samo tiste zadnje kocke. Res mi ni težko. Všeč mi je, da lahko pomagam. Mateju ali komurkoli drugemu. Na žalost nisem mogel dati vsega od sebe za Mateja.

Značke: Svetovno prvenstvo
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ