Tadej Pogačar: Neverjetno, kakšno vzdušje!

Tadej Pogačar: Neverjetno, kakšno vzdušje!
02.03.2024 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

“Danes je bilo veliko težje dirkanje, veliko bolj na nož. Tudi, če je bila dirka daljša, to ni nobenega oviralo,” je po veličastni zmagi slovenskim medijem dejal Tadej Pogačar.

Tadej Pogačar je še drugič v karieri dobil dirko Stradę Bianche. Že do prve zmage je přišel na izjemen način, do druge pa je bežal kar 81 kilometrov. Kaj je po koncu povedal slovenskim medijem? V nadaljevanju!

Pogačar o napadu
Danes je bilo veliko težje dirkanje, veliko bolj na nož. Tudi, če je bila dirka daljša, to ni nobenega oviralo. Dirka se je razvila zelo zgodaj in na Sante Mariji je bilo res obupno vreme. Sem razmišljal, ali bi ali ne bi. Je bil pa res tisti pravi trenutek. Ko sem pogledal nazaj, sem si potem obrisal očala in še enkrat pogledal nazaj. Sem videl, da je malo razlike in sem takrat res lahko napadel. Moram se zahvaliti Timu Wellensu, ki je res naredil razliko.

O začetku sezone
Zaključili smo lansko sezono odlično in letošnjo začeli na podoben način. Ampak, to leto smo startali z novo motivacijo, novimi cilji. Sem zelo vesel, da nam je danes uspelo, tako da se lahko veselimo naslednjih dirk.

O tem, da je komaj čakal na začetek sezone
Nihče me ni zaprl v kletko, ampak sem se tudi jaz odločil startati prezgodaj, ker vem, da bo sezona še zelo dolga. Menjava trenerja, potreboval sem malenkost več časa, da sem se privadil na treninge in se pripravil na novo sezono. Bolje ne bi mogli začeti.

O proslavljanju na odru
Himna tukaj na trgu v Sieni je nekaj zelo posebnega. Mislim, da je to eden izmed najlepših ciljev na svetu in lepše se ne bi moglo končati.

O rokovanju pred ciljem
Miha Koncilija moj nekdanji trener je stal točno tam, kjer je bil pred dvema letoma. Tudi sam sem razmišljal, ali bo on tam in sem gledal kje bo, tako da sva si podala roke.

O 81 kilometrov dolgem pobegu in navijačih
Bila je manjša muka kot pred dvema letoma. Moram reči, da je bilo veliko več slovenskih zastav ob progi, veliko več navijačev. Nikoli še nisem videl toliko ljudi v Italiji na dirki, tako da je bilo res lepo, neverjetno vzdušje. Sploh na zadnjih dveh odsekih Pizzotto in La Tolfe. Neverjetno, kakšno vzdušje je bilo. Sem kar užival.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ