Tadej Pogačar: Nova izkušnja

Tadej Pogačar: Nova izkušnja
29.09.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

“Deseterica. Več se ni izšlo, ampak na to lahko gledaom, kot na novo izkušnjo in smo lahko kolikor toliko zadovoljni,” je po sedmem mestu na SP dejal Tadej Pogačar.

Tadej Pogačar je bil po odlični sezoni na cestni dirki mlajših članov na svetovnem prvenstvu v Innsbrucku eden izmed favoritov. Ob njem je bila še peterica slovenskih reprezentantov, ki so mu sicer nudili nekaj pomoči, a hitro je ostal tudi sam proti zelo močnim reprezentancam. Predvsem Švicarji so s skupnimi močmi napadli že več kot 50 kilometrov pred ciljem in tako so poskušali izkoristiti premoč.

“Sam sem se počutil zelo dobro že od starta. Potem pa sem ostal sam. Ko so začeli napadati Belgijci, sem vedel, da bo zelo težko, tako da se je izšlo za sedmo mesto. Švicarji so odigrali res taktično dobro. Imeli so največ močnih kolesarjev, podobno kot Belgijci. Sam sem bil v zadnjih krogih sam, tako da sem lahko bil zadovoljen z doseženim. Če bi bil kakšen krog ali več še kdo z mano, bi se morda lahko kako drugače razpletlo.”

Na koncu je bila trojica premočna. Še posebej večletni Pogačarjev konkurent Marc Hirschi, pa tudi na koncu drugi Lambrecht, ki v tem mesecu nastopal že na dirki po Španiji. “Švicarji so bili najmočnejši. Italijani tudi niso bili tako zelo močni. Hirschi je na enodnevnih dirkah zelo dober. Mislim, da mi manjka malce tiste prave moči za enodnevne dirke. Bo treba še malce delati,” je dodal Pogačar, ki je zamujeno poskušal nadoknaditi v zaključku. Z napadom na zadnjem krajšem vzponu. Ni mu uspelo.

Je pa dobil sprint manjše skupine za sedmo mesto: “Poskusil sem že na špico v mestu, vendar me je krč. Ostal sem v tej skupini in lahko sem samo čakal na sprint, ki mi je uspel. Za medaljo je bilo že izgubljeno na vrhu vzpona. Če pa ne bi bilo med nami še enega Švicarja, bi lahko prišli do četrtega mesta.” Po tako odlični sezoni je sedmo mesto izjemen uspeh. Odličen dosežek. A vendar je Pogačar priznal: “Trenutno nisem zadovoljen. Glede na razplet dirke, pa mislim, da sem dal vse od sebe in ne vem, če bi lahko kaj izboljšal.”

Značke: Svetovno prvenstvo
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ