Tadej Pogačar: Nova izkušnja, drugačen način dirkanja, več stresa

Tadej Pogačar: Nova izkušnja, drugačen način dirkanja, več stresa
30.09.2019 AVTOR: DZ, foto: Kolesarska zveza Slovenije

"Danes je bilo res naporen dan. Vseskozi nas je močilo. Poplave in mraz. Pobiralo nam je moči," je po koncu priznal Tadej Pogačar. Cestno člansko dirko je končal na 18. mestu.

Svetovno prvenstvo v Yorkshiru. Cestna članska dirka. Tadej Pogačar je bil v zaključku še edini izmed sprva osmerice Slovencev, ki je vztrajal na dirki: "V zadnjem krogu sem občutil, da nisem več pravi. Sem kar zadovoljen s tem, kako se je izšlo. Na koncu je bilo samo še, tisti, ki ima kaj, ima," Pogačar je pri komaj 21 letih zasedel 18. mesto:

"Vse je šlo tako kot smo se dogovorili. Mogoče je na koncu malce zmanjkalo. Pibernik je bil še dolgo zraven v pomoč. Čez cel dan pa je bila ekipa super. Bili smo skupaj. Delali eden za drugega." Pogačar je tako vknjižil novo izkušnjo. Letos so te predvsem pozitivne, saj vse preseneča. Blestel je že na dirki po Španiji, zdaj pa še na enodnevni preizkušnji:

"Znajdem se kdaj tudi na enodnevnih dirkah. Bil je dober dan, vreme mi je ugajalo, ampak na koncu je še vedno zmanjkalo." Pogačar bi lahko še letos in naslednje leto na velikih tekmovanjih nastopal v kategoriji mlajših članov, a se raje meri z najboljšimi. Tako je že zdaj doživel krstni nastop med elito: "Nova izkušnja, drugačen način dirkanja, malo več stresa. Mislim, da je bilo kar dobro svetovno prvenstvo."

Značke: Svetovno prvenstvo
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ