Tadej Pogačar: O rivalstvu z Rogličem, Giru ...

Tadej Pogačar: O rivalstvu z Rogličem, Giru ...
15.11.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

"Moje življenje se ni veliko spremenilo. Več je pozornosti, ostalo pa ostaja," je o dogajanju po zmagi na dirki po Franciji dejal Tadej Pogačar.

Tadej Pogačar je v teh dneh obiskal Ernesta Colnaga. Gospoda, ki stoji za kolesi Colnago, torej tudi za tistim, ki ga je na dirki po Franciji uporabljal Tadej Pogačar, ki je na izjemen način prišel do rumene majice in končne zmage. Aktualni zmagovalec največje kolesarske dirke! Naslednje leto ga čaka težka naloga.

Potrditi bo moral uspehe iz te sezone. "Res je in jasno je, da bom imel to odgovornost. Ampak, če mi ne bo uspelo, mi pač ne bo. Zaradi tega ne bo drame. Se obrne stran in se gre naprej," je v intervjuju za
tuttobiciweb.it dejal 22-letni Pogačar.



Očitno pa ne razmišlja zgolj o eni tritedenski dirki, na kateri bo moral braniti letošnjo zmago. Morda celo o dveh tritedenskih dirkah v isti sezoni? "Jasno je, da je lažje odpeljati Giro in Vuelto, saj je vmes več časa za počitek in trening. Če pa vse staviš na Tour, potem nimaš praktično nič časa za počitek. Kakorkoli že, to odločitev bomo sprejeli skupaj s tehničnim delom ekipe. Bom prišel na Giro? Ne vem. Jasno je, da si prej ali slej želim biti tam in to z visokimi cilji."

Seveda se je Pogačar v intervjuju ozrl tudi proti letošnji zmagi na Touru. Priznal je, da je že pred začetkom vedel, da bi lahko bil visoko v skupnem seštevku: "Potem pa sem spoznal, da mi lahko resnično uspe nekaj velikega. Da sem dobil Tour, pa sem se zavedel šele ob prihodu Primoža Rogliča na cilj vožnje na čas."



V prihodnosti želi osvojiti tudi kakšno izmed enodnevnih klasik. Letos je že bil tretji na Liege-Bastogne-Liege, ki jo je po napetem sprintu dobil Primož Roglič. V intervjuju je Pogačar govoril tudi o preživljanju prostega časa, o košarki, ki mu je tudi všeč, pa vzornikih, kot so Lance Armstrong, brata Schleck in Alberto Contador: "A jaz sem jaz in želim razmišljati zgolj o svoji poti."

Očitno bo v naslednjih letih zaznamovana tudi z veliki slovenskim dvobojem Pogačar/Roglič. "Sva dva zelo različna kolesarje - ne samo zaradi startostne razlike - ki pa spoštujeta drug drugega. Seveda sva športnika, ki želita dati vse od sebe, tako da se bova v naslednjih letih še soočala v neposrednih dvobojih. Tako, kot sva to že počela."



Pogačar je govoril še o najlepšem darilu po Touru - to je bila torta Davideja Formola - o tem, da je zdaj na seznamu zmagovalcev ob velikanih, kot je Eddy Merckx, pa tudi o krizi Fabia Aruja. Omenimo še pogovor o tem, da se prej ali slej skorajda vsak športnik znajde v krizi.

Je morda razmišljal tudi o tem, da vse vendarle ne bo vsako leto potekalo po načrtih: "Trenutno gre vse zelo dobro. Imel sem srečo, vendar se zavedam, da ne more vedno vse iti tako. Vendar vem, da imam ob sebi ljudi, ki mi želijo vse dobro in mi bodo pomagali premagati težke trenutke. Upajmo, da to ne bo potrebno in se bomo skupaj veselili."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ