Tadej Pogačar: O tem smo sanjali

Tadej Pogačar: O tem smo sanjali
20.09.2020 AVTOR: DZ, foto sirotti

"Ne vem, kaj reči. Ne vem, kdaj bom doumel, vendar pa sem ponosen na ekipo. Res so se potrudili. Dobiti majico zadnji dan dirke. To so sanje," je povedal Pogačar.

Tadej Pogačar. Pri 21 letih bo jutri v Parizu proslavljal veliko zmago. Kot najmlajši kolesar po letu 1904 bo dobil dirko po Franciji. Rumeno majico je oblekel po izjemni vožnji v vožnji na čas. Za konec je prehitel vodilnega Primoža Rogliča.

"O tem smo sanjali od začetka in zdaj nam je uspelo. Neverjetno. Ne gre samo zame. Opravili smo ogled. Poznal sem vsak ovinek, vsako luknjo, kje pospeševati. Čestitke celotni ekipi. Danes sem šel do konca in uspelo mi je."

Pogačar je bil precej hitrejši od Rogliča že vse od začetka in tam je tudi prejemal podatke o razlikah iz spremljevalnega avtomobila. Na vzponu sporočil ni več slišal zaradi številnih gledalcev:

"Roglič je bil zelo dober skozi celoten Tour. Do ciljne črte nisem verjel, da mi lahko uspe. Šele takrat sem se zavedel, da mi je uspelo zmagati. Sanjal sem, da bi sploh nastopil na Touru, zdaj pa sem tukaj in pravkar sem dobil etapo. Neverjetno."

Pogačar je rekel, da je po etapi na Col de la Loze že razmišljal o končnem drugem mestu: "Takrat sem bil zadovoljen z drugim mestom. Želel sem ga ubraniti. To pa je neverjetno." Pogačar je še dodal, da o rumeni majici ni razmišljal, ker se je zdelo, da je Roglič preveč prepričljiv:

"Na koncu pa se tako razplete. Šel sem na polno od začetka do konca. Traso sem zelo dobro poznal. Kje pritisniti, kje počivati. To je bilo dobro zame." Seveda je spregovoril tudi o Rogliču:

"Roglič je bil najboljši kolesar na Touru. Tudi njegova ekipa je opravila izjemno delo. Res so odlično dirkali. Resnično ga zelo spoštujem. Sva dobra prijatelja. Sočustvujem z njim, saj je zadnji dan izgubil majico. Res je težko. Vem, kako se počuti. Ampak, to je dirkanjae. Med dirko vsi poskušamo zmagati."

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ