Tadej Pogačar: Od obale do višinskih priprav

Tadej Pogačar: Od obale do višinskih priprav
15.01.2020 AVTOR: DZ, vir: tadej-pogacar.com

"Po praznikih bi moral skupaj z ekipo odpotovati na višinske priprave v Južnoafriško republiko, a se je zapletlo pri pridobivanju vize," je zapisal Tadej Pogačar.

"Imamo še maserja, ki poskrbi za prevoz, masažo in vse preostale stvari. Tu je zelo lep center za športnike, podoben naši Planici."


Tadej Pogačar se je spet oglasil prek svoje spletne strani in bloga. Med drugim je pojasnil, kje vse je treniral v zadnjem obdobju, potem ko je bil z ekipo v začetku decembra na pripravah v španskem Benidormu:

"V mesecu decembru sem doma preživel le nekaj dni okoli božičnih praznikov. Takoj po njih sva z Urško odpotovala na Azurno obalo, kjer sva nadaljevala s programom treninga. Vreme nama je šlo na roko, saj je bila večina dni obsijana s soncem in temperature so bile ugodne za trening." Sledil je vstop v novo leto, vendar pa ne tak, kot so ga sprva načrtovali pri ekipi UAE Team Emirates:"Smo z ekipo poiskali alternativo in trenutno sva z Urško v španski Sierra Nevadi na 2300 metrih nadmorske višine. Zraven je tudi manjše smučišče."
"Po praznikih bi moral skupaj z ekipo odpotovati na višinske priprave v Južnoafriško republiko, a se je zapletlo pri pridobivanju vize, saj je bila ambasada zaradi praznikov dlje časa zaprta, naš odhod pa planiran že v drugem januarskem tednu. Tako smo z ekipo poiskali alternativo in trenutno sva z Urško v španski Sierra Nevadi na 2300 metrih nadmorske višine. Zraven je tudi manjše smučišče."

Nista pa sama. Tam se na pripravah mudita še Jan Polanc in Rui Costa. Oba Pogačarjeva klubska kolega. "Imamo še maserja, ki poskrbi za prevoz, masažo in vse preostale stvari. Tu je zelo lep center za športnike, podoben naši Planici," je še zapisal Pogačar. Seveda je na vrhu hladneje kot kje drugje. A razmere za trening so dovolj dobre:"Treningi počasi začenjajo biti bolj intenzivni in tudi z mislimi se že počasi pripravljamo na prve letošnje izzive."

"Trening je po navadi videti tako, da se z avtom zjutraj odpeljemo v dolino proti Granadi in spodaj opravimo nekaj treninga, na poti nazaj pa nas čaka vzpon proti vrhu. Tako klancev ne manjka. Za jutranji spust s kolesom v dolino bi bilo malo prehladno, saj se temperature zjutraj gibljejo okoli –6 do –8 °C. Pri vrnitvi s kolesom pa je temperatura zraka proti vrhu približno 3 do 5 °C, kar je za kolesarjenje čisto v redu. Temperatura v dolini je seveda bolj prijetna in se giblje med 10 in 14 °C."

Prvi del januarja je že minil. Prav kmalu Pogačarja čaka tudi uvodna dirka v sezono 2020. Lani jo je začel na dirki Tour Down Under, kasneje pa je dobil dirko po Algarveju. Tokrat bo sezono začel februarja. Nastopil bo na dirki po Valenciji, ki se bo začela 5. februarja, končala pa 9. februarja. Lani se je zmage veselil Ion Izagirre, sicer član Astane.

"Treningi počasi začenjajo biti bolj intenzivni in tudi z mislimi se že počasi pripravljamo na prve letošnje izzive. Tu ostanemo skoraj do konca meseca, potem pa me v prvem tednu februarja že čaka prva dirka v Valencii." Kaj pa najuspešnejši kolesar na dirki po Valenciji? Alejandro Valverde, ki je lani zasedel drugo mesto je predtem dirko dobil kar trikrat, tudi leta 2007, ko se mu je najbolj približal Tadej Valjavec. Za Pogačarja bo to priprava na za klub pomembno dirko UAE Tour.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ