Tadej Pogačar: Osredotočen že na naslednji cilj

Tadej Pogačar: Osredotočen že na naslednji cilj
09.02.2020 AVTOR: DZ, Foto: BettiniPhoto

"Ta zmaga mi veliko pomeni še posebej ker prihaja po daljši zimski pavzi in po kar napornem trening programu," je med drugim dejal junak dirke po Valenciji Tadej Pogačar.

"Forma je res dobra, a še ni tako dobra, kot je bila na dirki po Španiji"
Tadej Pogačar

Boljšega začetka v novo sezono si Tadej Pogačar ne bi mogel želeti. Prvo dirko, na kateri je nastopil, je že dobil. Na dirki po Valenciji je dobil tudi obe gorski etapi. S tem je dokazal, da je že na začetku sezone odlično pripravljen. V teh dneh je bil prepričljivo boljši od kolesarjev, kot so Alejandro Valverde, Wout Poels, Dan Martin, Jack Haig ...

"To je moja prva dirka v sezoni, ki je bila planirana za '
vračanje' v tekmovalni ritem. In kar zmaga, res neverjetno. Pohvaliti in zahvaliti pa se moram seveda tudi ekipi in vsem fantom, ki so pet dni garali zame. Zares smo se dobro ujeli in užitek mi je bilo dirkati z njimi." Pogačar že vse od prestopa med elito zares blesti. Lani je dobil dirko po Algarveju, potem je bil odličen na dirki po Baskiji, maja pa je dobil dirko po Kaliforniji.


"Zdaj grem lahko sproščeno naprej, motiviran in osredotočen na moj naslednji izziv UAE Tour konec meseca februarja."
Tadej Pogačar


Po četrtem mestu na dirki po Sloveniji se je odlično pripravil na špansko Vuelto. Tam je dobil tri etape in dirko končal na izjemnem tretjem mestu. Seveda je bil najboljši med mladimi. "Forma je res dobra, a še ni tako dobra, kot je bila na dirki po Španiji," je medijem potrdil po zmagi v Valenciji. Seveda že pogleduje proti naslednjim dirkam.

Najprej ga čaka UAE Tour, ki je nadvse pomembna preizkušnja za njegovo ekipo UAE Team Emirates. "Zdaj grem lahko sproščeno naprej, motiviran in osredotočen na moj naslednji izziv UAE Tour konec meseca februarja." Potem ga čaka dirka Pariz-Nica, kjer se bo prvič v sezoni preizkusil tudi Primož Roglič. Srečala se bosta tudi na dirki po Baskiji in potem na ardenskih klasikah. Pogačar bo pred Tourom nastopil še na dirki Criterium du Dauphine.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ