Tadej Pogačar: Prav posebne taktike nimam

Tadej Pogačar: Prav posebne taktike nimam
20.06.2020 AVTOR: DZ

"Prav posebne taktike nimam. V podporo imam Jana, ki je dobro pripravljen," je na novinarski konferenci pred državnim prvenstvom povedal Tadej Pogačar. V nadaljevanju pa še nekateri njegovi odgovori.

O treningih v Monaku: Zdaj se je že kar dalo trenirati. Vreme je lepo, ceste dobre, tako da ni hudega.

O taktiki na državnem prvenstvu: Prav posebne taktike nimam. V podporo imam Jana, ki je dobro pripravljen. Sva v stiku in bova računala eden na drugega. Seveda si ne smem dovoliti, da pride do začetka klanca v ospredju ubežna skupina s preveliko prednostjo. Potem se jih ne bo več dalo ujeti.

O tem, da bodo “vsi” dirkali proti Rogliču in njemu: Proti meni še niso prav veliko dirkali. Lahko pa se zgodi, da bova morala na koncu celo sodelovati, ker bi vsi ostali dirkali proti nama. Lahko se zgodi, da potrebuješ neko pomoč, pa čeprav ne gre za sotekmovalca.

O morebitnem spopadu z Rogličem na zadnjem vzponu: Ker je prva dirka, nihče ne ve, v kakšni formi je, saj se ne moreš nikjer stestirati. Bomo videli, kdo je bolje pripravljen. Vsekakor bo zanimivo. Prav lahko se vse odvije že v prvih krogih, lahko pa šele na koncu. Ničesar ne moreš predvideti.

O morebitnem rekordnem dosežku na zadnjem vzponu in Stravinem rekordu do Krvavca: Če bomo šli od spodaj vsi skupaj, se lahko tudi taktizira in se tako vse zavleče. Zagotovo pa bomo šli zelo hitro, cilja pa tokrat ni na vrhu, tako da mi bo tisti segment ostal in to je važno (smeh).

O nastopu na državnem prvenstvu v vožnji na čas: Tudi v kronometru bom nastopil. To mi je vedno v veselje. Všečna disciplina. Potem pa se vračam v Francijo, tako da si bom ogledal tudi kakšno etapo Toura. Odšli bomo še na višinske priprave. Verjetno v Sestriere. Potem pa bo tu že prva dirka Strade Bianche.

O dirki po Franciji: Tour imam v programu. Kapetan bo Fabio Aru. Zame bo to velika preizkušnja. Prvi Tour. Se že veselim. Upam, da bom takrat v najboljši formi. Bomo videli, kako se bo vse odvijalo.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ