Tadej Pogačar: Prvič na najvišjo točko

Tadej Pogačar: Prvič na najvišjo točko
20.02.2021 AVTOR: DZ, foto: UAE Tour

Jutri bo sezono začel tudi zmagovalec dirke po Franciji. Tadej Pogačar bo poskušal dobiti že prvo dirko . UAE Tour je namreč zelo pomembna preizkušnja za njegovo ekipo.

UAE Tour. Letos bo to uvodna dirka svetovne serije. Na njej bodo nastopili trije Slovenci. Luka Mezgec, Jan Polanc in Tadej Pogačar. Zadnja dva sta člana moštva UAE Team Emirates. Gre torej za praktično domačo ekipo, ki si vsekakor želi priti do zmage na tej dirki. Zato na dirko tudi prihajajo v zelo močni zasedbi.

Seveda je prvo ime zmagovalec dirke po Franciji. "Po zmagi na Touru sem še vedno isti kolesar. Videli bomo na dirki, a ohranil sem motivacijo, fokus in cilje. Za našo ekipo je ta dirka zelo pomembna. Gre za domačo dirko, veliko sponzorjev podpira tako ekipo kot dirko. Lani smo bili nekoliko razočarani, a zdaj imamo novo priložnost. Priprave so bile zares dobre in poskušali bomo zmagati," je bil na novinarski konferenci jasen Pogačar.Lani je dirko končal na drugem mestu. Zaostal je samo za Adamom Yatesom, a dobil je zadnjo etapo s ciljnim vzponom tik pred prekinitvijo dirke zaradi novega koronavirusa. "To je lepa dirka. Spet smo tukaj. Prav veliko se ni spremenilo, le nekoliko več pritiska je zdaj. Videli bomo, kaj se bo zgodilo," je še dodal Pogačar. Seveda je bil med izbranci, ki so nastopili na novinarski konferenci.

Poleg Pogačarja so tam bili še Adam Yates, Vincenzo Nibali, Chris Froome, Filippo Ganna, Mathieu Van der Poel, Sam Bennett in Pascal Ackermann. Pogačar je bil v ZAE že januarja, ko se je tam mudil na skupnih pripravah. Prav zato so večkrat obiskali zdaj že znameniti klanec. Edini v okolici. Na Jebel Hafeetu je bil večkrat, na Jebel Jais pa se bo povzpel prvič:"Tu smo bili na pripravah in vsak dan sem klanec prevozil kar nekajkrat. Nikoli pa nisem bil na Jebel Jais. Na najvišji točki v ZAE bom tako šele prvič." Tam se bo končala peta, zadnja izmed dveh etaph s ciljnim vzponom. Vrh leži na 1489 metrih nadmorske višine. Pogačar se je z ekipo februarja mudil tudi na višinskih pripravah na Tenerifih, kjer je pilil formo za začetek sezone: "Mislim, da je forma kar dobra. A na dirki bomo videli, če sem res tako dober. Januarja in februarja smo opravili dva dobra trening kampa. Počutim se dobro in čez dva dni bomo že vedeli."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ