Tadej Pogačar: "Res mi je uspela dobra vožnja"

Tadej Pogačar: "Res mi je uspela dobra vožnja"
29.06.2020 AVTOR: DZ

"Spet dobra borba, dobra bitka in kapa dol tudi njemu. Mislim, da sem se prav odločil tudi glede taktike in zamenjave kolesa. Zame je to bil res idealen kronometer."

"Zame je to bil res idealen kronometer. To smo kar dolgo premlevali. Včeraj smo se na treningu odločili, da se splača narediti zamenjavo."

Tadej Pogačar je izvrstno odpeljal vožnjo na čas na Pokljuko. Dolga je bila 15,7 km, kolesarji pa so morali premagati 721 metrov nadmorske višine. In na tej razdalji, na tej trasi se je najbolje znašel Tadej Pogačar. "Kako naj rečem, na vso moč sem šel. Res je bilo težko, ampak na koncu se je ta trud poplačal," je po cilju dejal Tadej Pogačar.

Bil je eden izmed tistih, ki se je odločil za menjavo kolesa. Prvi del je odpeljal z običajnim kolesom, drugega pa s kolesom za vožnjo na čas: "Mislim, da sem se prav odločil tudi glede taktike in menjave kolesa. Zame je to bil res idealen kronometer. To smo kar dolgo premlevali. Včeraj smo se na treningu odločili, da se splača narediti zamenjavo. Vsaj meni je to odgovarjalo. Seveda je to odvisno od vsakega posameznika. In ja, to je bil moj stoprocenten kronometer."

"Prejšnjo nedeljo sem dal tudi vse od sebe, a me je potem premagal najboljši kolesar na svetu."

Izjemen čas 31:10 je bil dovolj za ponovitev lanskega uspeha. Pogačar je namreč ubranil naslov prvaka. Tokrat na povsem drugačni trasi. Z Rogličem sta si tako “razdelila” dva naslova. Prejšnjo nedeljo je Roglič Pogačarja ugnal na cestnem državnem prvenstvu, zdaj je bil vrstni red na vrhu obrnjen.

"Prejšnjo nedeljo sem dal tudi vse od sebe, a me je potem premagal najboljši kolesar na svetu. Danes sem nekako tudi sam sebe presenetil. Ampak, bil je pošten dvoboj in nekako se mi je izšlo po načrtih in res mi je uspela dobra vožnja," je medijem še pojasnil Pogačar, ki je dobro vedel, da je odlično pripravljen: "Potiho sem upal, nisem pa si upal na glas postavljati prvo stopničko za cilj. Hotel sem dati vse od sebe in upati na dober dan, kar mi je uspelo."

"Res sem vesel, da je končno po toliko letih truda tudi njej uspelo."

Sicer je moral na potrditev, da je postavil najhitrejši čas nekaj trenutkov počakati, a kmalu se je lahko raveselil. Za dodatno veselje je poskrbela še njegova izbranka Urška Žigart, ki je bila najboljša med članicami. "Res sem vesel, da je končno po toliko letih truda tudi njej uspelo," je še dodal Pogačar.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ