Tadej Pogačar: S pomočjo "Lamborghini traktorja"

Tadej Pogačar: S pomočjo "Lamborghini traktorja"
21.03.2024 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Tadej Pogačar. Po treh dneh dirkanja je v Kataloniji dvakrat zmagal in bil prvi dan drugi. Po včerajšnji zmagi v izjemno zahtevni gorski etapi je spet izpostavil zvesto ekipo.

Tadej Pogačar še naprej blesti. Na dirki po Kataloniji ima že dve etapni zmagi. Včeraj je dobil izjemno zahtevno gorsko preizkušnjo s skoraj štiri tisoč metri nadmorske višine. Po cilju se je zahvalil klubskim kolegom. Pohvalil je tudi Domna Novaka, ki opravlja ogromno dela med samimi etapami, saj mora UAE zdaj tudi braniti vodstvo v skupnem seštevku. Kaj vse pa je še povedal tudi za RTV Slovenija? V nadaljevanju …

O etapi in razpletu: Malenkost težja etapa kot včeraj. Vreme je bilo bolj prizanesljivo. Zelo težka etapa. Ciljni klanec je bil zelo dolgo. Videl sem, da bo Mikel Landa napadel, saj se je očitno res dobro počutil. Res je imel odlične noge danes. Ampak, poskusil sem takoj izkoristiti njegov napad in iti čez njega, kar sem skoraj že obžaloval. Ampak, sem nekako našel svoj ritem do vrha. Sem pa vesel, da sem danes lahko spet zmagal in tako nagradil trdo delo ekipe, saj se res veliko žrtvujejo in naredijo veliko za to, da lahko zmagamo.

O ritmu Visme in Soudala: Že Visma Lease a Bike je začela narekovati ritem. Na predzadnjem klancu je bil ta tempo malce težji, kot bi ga mi narekovali. Tam smo izgubili Felixa. Oni so vlekli do vrha. Potem pa samo še spust in ciljni vzpon, kjer je začel ritem narekovati še Soudal Quick Step. To je bil zelo močan tempo, močnejši kot ga je narekoval Soler. Ampak, ko so se znebili Solerja, je padel tudi njihov tempo, tako da mislim, da bi lahko tudi brez teh dveh ekip mi dirko odpeljali po svojih načrtih.

O ekipi in Domnu Novaku: Na žalost Jay Vine že včeraj ni startal. Felix se že cel teden bori s trebušnimi problemi. Ampak, na srečo imamo Domna. On rešuje ekipo in ima nov vzdevek. Prej je bil samo traktor, zdaj je Lamborghini traktor. Res sem vesel, kakšno ekipo imamo tukaj. Vsi naredijo sto procentov. Res sem ponosen in vesel, da lahko z zmago nagradim njihovo trdo delo.

O naslednjih dneh: Upam, da si bo Domen lahko malce oddahnil, da se bo Felix znebil trebušne viroze in da si tudi ostali malce spočijemo. Upam, da bo tako, ampak nikoli ne veš, kaj se lahko zgodi.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ