Tadej Pogačar: S pravimi treningi sem začel malce kasneje

Tadej Pogačar: S pravimi treningi sem začel malce kasneje
27.12.2022 AVTOR: DZ

Tadej Pogačar. Obveznosti ima ogromno, a vendarle se je odzval in spet prišel na ciklokros, ki ga je organiziral Pogi Team. Po dirki pa je stopil pred novinarje in strnil misli pred sezono 2023.

"Organiziral ga je Pogi Team in meni je res v veselje priti. Še posebej zdaj, ko sem doma, pridem z lahkoto in oddirkam eno uro do daske. Letos je bilo še boljše kot lani. Vreme nam je bilo še bolj naklonjeno. Zelo lep ciklokros."

To so bile besede Tadeja Pogačarja po končani dirki v Stožicah. Po lanski zmagi je letos zasedel drugo mesto. Ker je letošnji ciklokros štel za državno prvenstvo, je prvak postal Mihael Štajnar. Nekdanji gorski kolesar, ki zdaj vozi za MebloJogi Pro-Concrete je bil na dirki prepričljivo najboljši. Pogačar je za njim v zadnjih krogih vseskozi zaostajal za dobrih 20 sekund, na koncu pa za več kot minuto.

"Vedel sem, da bo kar trd oreh. Od starta sem že v prvem krogu videl, da mu na teh ovinkih in tehničnih zadevah nisem kos. Ampak, mislim da je Mihael kar v dobri formi in si je to zmago na državnem prvenstvu zares zaslužil," je priznal Pogačar. Pred dnevi se je vrnil s prvih pravih skupnih priprav na novo sezono. Z ekipo je bil v Španiji, kjer so preizkušali tudi novo opremo. Kar nekaj je novosti. Nov opremljevalec, saj bodo zdaj uporabljali Shimanove komponente.

Tudi obroči bodo drugi. Pa nova znamka oblačil Pissei. "Veliko smo zamenjali. Veliko je novosti. Ekipa se vsako leto izboljšuje. Na pripravah smo morali biti kar pridni, vse potestirati in se navaditi na stvari. Sestavili smo še malenkost hitrejšo raketo kot lani. Mislim, da smo naredili majhen korak naprej v komponentah in opremi, tako da se že veselim dirkanja," je pojasnil Pogačar.

"Letos je vse malo bolj na izi, ker je bil lani ta trening kamp že januarja. Letos je bil decembra. Vseeno smo se malo potestirali in smo vsi na pravi poti."
Zadovoljen je s trenutnim potekom priprav. "Na teh pripravah sem zelo užival. Bili smo v Benidormu. Vreme je bilo zelo lepo. Zelo dobra družba. Trenirali smo zelo dobro. Navadili smo se na nova kolesa. Ekipa je vrhunska. Zdaj je pred nami še več kot en mesec pripravljanja na sezono." Začel naj bi z dirko UAE Tour, spet pa želi nastopiti tudi na Strade Bianche in dirki po Flandriji. Predvsem pa je očitno nekoliko vseeno spremenil treninge pred novo sezono.

"Letos je vse malo bolj na izi, ker je bil lani ta trening kamp že januarja. Letos je bil decembra. Vseeno smo se malo potestirali in smo vsi na pravi poti. Malce kasneje sem začel s pravimi treningi, saj sem imel malo daljši počitek. Da bom malce bolj s “calmo” šel na prve dirke." Nekoliko bolj mirno, torej. Časa ima še ogromno. Predvsem pa je vesel, da mu bosta zdaj v ekipi družbo delala še dva slovenska kolesarja. Vajeni smo že Jana Polanca, pridružil pa se jima je še Domen Novak:

"Res sem vesel, da imamo zdaj še Domna v ekipi. Je zelo dober kolesar in upam, da bomo, ko se bo še Jan sestavil, čim več dirkali skupaj, da pokažemo, česa smo sposobni Slovenci." A najprej prazniki. Že tako ima ogromno obveznosti, a vendarle se veseli tudi teh dni: "Prav pridejo prazniki. Skupaj z družino. Vsak dan sem, tja, obiski. Je kar pestro, ampak je zelo lepo."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ