Tadej Pogačar: Se bo sezona vrtela okrog Toura?

Tadej Pogačar: Se bo sezona vrtela okrog Toura?
14.12.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

O nagradi: Res mi je v čast, da lahko skupaj s Primožem oba prejmeva to lepo nagrado. Že nekaj let sledim tem ciljem z željo, da bi to nagrado osvojil. Sem res vesel, da mi je to zdaj tudi uspelo.

O pretekli sezoni: Res je bila pestra sezona, ki smo jo začeli normalno z zmago v Valenciji. Potem sem bil drugi na dirki UAE Tour. Potem pa je bila tista karantena. Začela se je pandemija po vsem svetu. Ko smo spet zaštartali, smo bili spet zadovoljni, da smo lahko dirkali. Mislim, da je bilo veliko motivacije. V ekipi smo bili super in vsako dirko smo vozili zelo dobro. Potem je prišel Tour, kjer smo odlično dirkali. Mislim, da bo ta sezona nepozabna. Zaradi dobrih in slabih stvari.



O pripravah na novo sezono: Smo že začeli trenirati. Nekaj počitka je bilo, zdaj pa že kar resno treniramo. Naslednja sezona se bo začela s pripravami v Združenih Arabskih Emiratih. Potem pa Sierra Nevada. Potem ne vem natančno, kako začnem, a verjetno z UAE Tourom. Program pa se bo potem po vsej verjetnosti vrtel okrog Toura.

O olimpijskih igrah: Mislim, da imamo štiri prosta mesta za olimpijske igre. Upam, da bom med temi štirimi. Verjetno bom. Če bom dobro odpeljal Tour, potem bom tudi lahko soliden na olimpijskih igrah.

O vse večjem številu kolesarskih navdušencev: Letos sem res začutil to vzdušje. Res, koliko je več zdaj navijačev, kolesarjev na cesti. Res lepo, da se je povečalo število. Vsem sem res hvaležen za vso podporo, ker vedno navijajo za vse nas. To je samo en velik plus za slovensko kolesarstvo.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ