Tadej Pogačar: Še vedno ne morem verjeti, kaj vse sem dosegel

Tadej Pogačar: Še vedno ne morem verjeti, kaj vse sem dosegel
15.10.2018 AVTOR: DZ

“Letos je bila res izjemna sezona. Še vedno ne morem verjeti, kaj vse sem dosegel,” je ob prejemu nagrade zlato kolo priznal Tadej Pogačar.

Tadej Pogačar velja za enega izmed najbolj nadarjenih slovenskih kolesarjev. Šele drugo leto je nastopal med mlajšimi člani, pa je že dobil številne dirke, med drugim tudi najprestižnejšo v tej kategoriji Tour de l’Avenir. Pa dirko Miru, bil je še drugič zapored najboljši med mladimi kolesarji na dirki po Sloveniji. V hudi konkurenci jo je končal na četrtem mestu. Zares izjemna sezona:

“Letos je bila res izjemna sezona. Še vedno ne morem verjeti, kaj vse sem dosegel. Pa še tole za povrh, tako da sem res vesel. Boljše se ne bi moglo iziti,” je po prejemu zlatega kolesa v Podsmreki priznal Tadej Pogačar. Ob neverjetnih dosežkih pa ima tudi nekaj slabih spominov, ki pa bodo hitro pozabljeni: “Bili so tudi padci in vzponi. Kar najbolj obžalujem je evropsko prvenstvo, kjer sem imel možnosti za medaljo, vendar pa sem padel. Morda je to grenak priokus, vendar pa menim, da se je ostalo vse povrnilo, nadgradilo tisto, kar sem en dan izgubil.”

Zdaj še član moštva Ljubljana Gusto Xaurum bo nastopil še na dirki na Japonskem, potem pa se bo postopoma pripravil na prestop med elito. Odhaja namreč v moštvo UAE Team Emirates: “Končuje se sezona, vendar pa že gledam naprej. Grem v profesionalce, tako da upam, da se bom dobro znašel in komaj čakam, da začnem znova.”

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ