Tadej Pogačar: Šel sem na zmago, vedno grem na zmago

Tadej Pogačar: Šel sem na zmago, vedno grem na zmago
19.03.2023 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Milano-Sanremo. Odločno je napadel, na koncu pa je bil četrti na uvodni klasiki. "Danes je bilo tako kot sem si zamislil, ampak na koncu so bili trije boljši," je priznal Tadej Pogačar.

"Sem kar zadovoljen. Še bom prišel sem in še bom poskušal. Nisem še rekel zadnje na tej dirki." S temi besedami je Tadej Pogačar začel pogovor z mediji. Po 294 kilometrih dirkanja je Pogačar osvojil četrto mesto in se hitro odpeljal do avtobusov. Tam je bil na voljo za intervjuje:

"Pričakujejo se zmage, ampak vedel sem, da je za Sanremo težko to uresničiti. Vem, da bom še prišel sem na to dirko in poskušal vsakič znova in mislim, da se bom enkrat veselil." Lani je bil peti, letos četrti, a tokrat se je odločil za drugačno taktiko. Lani je kljub nasprotnemu vetru hitro po začetku Poggia napadel prvič, potem pa je še večkrat pospešil. Tokrat je ob vetru v hrbet počakal na pravi trenutek za napad. Poligon za to mu je pripravil izjemni Tim Wellens:"Tim je res opravil fenomenalno delo. Na koncu se je tako izšlo, da smo bili na vrhu štirje. Idealen scenarij bi bil, da bi na vrh prišel sam, ampak, tako je bilo danes, naslednje leto pa bo drugače." Predvsem gre za nekoliko drugačno dirkanje. Večino časa se na tej dirki ne zgodi nič posebnega, potem pa se vse moči usmeri v sam zaključek, kjer potek hud boj za pozicije. Predvsem pa je tokrat bil boj tudi v lovu za Van der Poelom.

Videlo se je, da si ga najbolj želita ujeti prav Pogačar in Van Aert. Ganna ni preveč sodeloval: "Šel sem na zmago, vedno grem na zmago. Wout je tudi šel na zmago. Morda se je samo Pippo malo prihranil, saj se je na koncu videlo, da ima nogo več kot midva z Woutom. Vseeno si je zaslužil drugo mesto, pa čeprav ni bilo tistega pravega sodelovanja do zadnjih metrov."Je pa to bil vsekakor zanimiv uvod v drugačen del sezone za Pogačarja, saj bo zdaj nastopal predvsem na enodnevnih klasikah. "Na Sanremu je vedno stresno. Ko prideš na obalno cesto, se začne pravo dirkanje. Pred vsakim vzponom je, kot da bi sprintali do cilja. Ampak, tako je. Tu so bolj izraziti kolesarji, kot sta Wout in Van der Poel. Ampak, borba za pozicije tudi meni kar ugaja, zato grem na Severne klasike. Tam je povsem drugačno dirkanje. Morda še malenkost težje kot tu in se že veselim."


Tam se bo spet soočil s podobnimi kolesarji. Eden izmed pomembnejših Pogačarjevih ciljev je vsekakor dirka po Flandriji. Zato se že veselimo novih bojev, še posebej, ker tudi Sanremo Pogačar zapušča z dvignjeno glavo: "Sem zelo užival. Težkih trenutno ni bilo. Seveda je bilo v finalu brutalno težko, a dirka je bila lepo tekoča. Ekipa pa super, tako da sem zelo zadovoljen."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ