Tadej Pogačar: Sem zelo motiviran

Tadej Pogačar: Sem zelo motiviran
24.09.2022 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

"Mislim, da je trasa pisana na kožo mojstrom za klasike. Ob koncu takih dirk imajo še veliko moči. A to bo dolga in težka dirka. Šlo bo za dirko na izpadanje in dirko utrujenih nog."

Tadej Pogačar. V četrtek je Kolesarska zveza Slovenije v Avstraliji imela novinarsko konferenco, na kateri so bili prisotni selektor Uroš Murn ter kolesarja Tadej Pogačar in Jan Tratnik. V središču pozornosti je bil seveda Tadej Pogačar, ki po zmagi na dirki v Montrealu spada v ožji krog favoritov. Kroge je v teh dneh že spoznal, na dirki jih bodo morali kolesarji prevoziti kar 12. Kljub dežju v četrtek pa je šel še na ogled najtežjega vzpona Keira, ki bo na sporedu pred vstopom na kroge.

"Že pred krogi v Wollongongu je zelo težek vzpon na Keiro. Po 50 kilometrih dirkanja bodo noge že utrujene, ko pa bomo prišli na kroge, časa za počitek ne bo več. Torej, po 250 kilometrih bomo utrujeni in zadnji vzpon na krogih bo zato še težji. To bo težka dirka, na kateri bo iz kroga v krog manj kolesarjev v igri za zmago," je Pogačar dejal na novinarski konferenci in dodal:

"Razmišljamo o zmagi. Upamo na popoln dan, a počakati moramo na nedeljo in videti, kako se bo dirka razpletala. Mislim, da smo sposobni narediti nekaj dobrega." O pritisku in dejstvu, da ga mnogi uvrščajo v ožji krog favoritov pa: "Ne vem, če smo pod pritiskom. Nas je šest, medtem ko imajo Belgija, Francija, Italija in Velika Britanija več fantov in so močnejše. Morda pa oni čutijo večji pritisk."

Pogačar je že v nedeljo po kronometru za nekatere medije dejal, da vzpon ni tako zahteven, da bi lahko tam popustili mojstri za klasike. Zato bodo morali ubrati drugačno taktiko. Kakšno? Ni razkril: "Morali boste počakati na nedeljo in videli boste, kaj bomo naredili. Zagotovo ne bomo povedali, kaj nameravamo narediti. To ne bi imelo smisla. Osredotočili se bomo nase in poskušali odpeljati svojo dirko. Raje to, kot pa, da bi se obremenjevali z ostalimi. Sem zelo motiviran in v nedeljo se bom potrudil po najboljših močeh."

Slovenija: Tadej Pogačar, Jan Tratnik, Jan Polanc, Domen Novak, Jaka Primožič in David Per.

Značke: Svetovno prvenstvo
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ