Tadej Pogačar: Super sezona

Tadej Pogačar: Super sezona
14.10.2019 AVTOR: DZ

"Zagotovo si bom zapomnil kar vsako dirko, na kateri sem nastopil letos," je po odpeljani dirki v Podsmreki povedal Tadej Pogačar.

"Ta sezona je bila res odlična. Tega nisem pričakoval, ampak na koncu se je res lepo izšlo."
Tadej Pogačar

Tadej Pogačar je svojo prvo sezono med elito končal v Podsmreki. Tudi tokrat je bil nadvse aktiven in je v zaključku poskrbel za selekcijo. Dirko pa je končal na četrtem mestu. "Zaključna dirka v Podsmreki je neka tradicija tudi zame in rade volje pridem. Če pa je že dirka, potem se vedno dirka po najboljših močeh. Tudi danes sem," je dejal Pogačar. Za njim je izjemna sezona, pa čeprav je šele pred slabim mesecem dopolnil šele 21 let.

Dobil je dve krajši etapni dirki, obenem pa je prestižno dirko po Španiji končal na tretjem mestu. Obenem je tam slavil tudi tri etapne zmage: "Ta sezona je bila res odlična. Tega nisem pričakoval, ampak na koncu se je res lepo izšlo. Presenetil sem samega sebe in zdi se mi, da tudi vse ostale. Super sezona. Zagotovo si bom zapomnil kar vsako dirko, na kateri sem nastopil letos. Vsaka dirka ima svojo zgodbo, seveda pa je bila ena izmed tistih najlepših Vuelta."

V Podsmreki že po tradiciji podeljujejo zlata kolesa. Pogačar je bil razglašen za najboljšega v kategoriji do 23 let, med elito pa je bil drugi. Tu šteje mesto na lestvici UCI. Seveda je prvo mesto pripadlo Primožu Rogliču, ki je tudi na UCI lestvici prvi. "Roglič je bil to sezono res izjemen. V bistvu je že vseskozi. Odkar je šel na kolo je res noro dober. Lahko sem vesel, da imamo še take Slovence, da lahko krojimo vrh na svetovni lestvici," je dejal Pogačar.

Vsi mu napovedujejo blestečo prihodnost, a dejstvo je, da je že sedanjost izjemna, zato je Pogačar še dodal: "Kaj še bo, ne vem, nikoli ne veš, kaj se zgodi. Ampak, jaz bom šel tako naprej, kot sem šel do zdaj. Upam, da bom še napredoval."

"Kaj še bo, ne vem, nikoli ne veš, kaj se zgodi. Ampak, jaz bom šel tako naprej, kot sem šel do zdaj. Upam, da bom še napredoval."
Tadej Pogačar
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ