Tadej Pogačar: To je veliko olajšanje

Tadej Pogačar: To je veliko olajšanje
06.07.2023 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

"Ko so začeli narekovati ritem na Tourmalet, sem pomislil, če se bo zgodilo podobno kot včeraj, potem lahko spakiramo kovčke in gremo domov," je dejal Pogačar po veličastni zmagi.

Tadej Pogačar se je vrnil na izjemen način! Potem, ko je včeraj izgubil nekaj časa proti največjemu tekmecu Jonasu Vingegaardu, je danes pokazal zobe. Jumbo Visma, ga je želela napasti in ga je že na Tourmaletu. A tokratj e Pogčar lahko sledil Vingegaardu in po cilju je povedal:

"Kdo ne bi bil zaskrbljen. Včeraj je Jonas pokazal neverjetno predstavo. Ko so začeli narekovati ritem na Tourmalet, sem pomislil, če se bo zgodilo podobno kot včeraj, potem lahko spakiramo kovčke in gremo domov. Na srečo sem imel danes dobre noge in sem lahko še kar udobno sledil na Tourmalet. Ko sem čutil, da je trenutek pravi, sem na koncu napadel. To je veliko olajšanje."

Jumbo Visma je etapo izpeljala odlično, a Vingegaard je naletel na premočnega nasprotnika in Pogačar se je na cilju priklonil v znak desete zmage na dirki po Franciji: "Ne bi rekel, da je maščevanje. Je pa lepo zmagati in pridobiti nekaj časa nazaj. Nekoliko sem si oddahnil. Zdaj se veliko bolje počutim." Zdaj ima 25 sekund zaostanka za Vingegaardom, ki je prevzel rumeno majico.

"Lahko bi rekel, da je razlika skorajda popolna. To bo še borba vse do zadnje etape," je še dejal Pogačar, na vprašanje, komu posveča to zmago pa je pričakovano odgovoril - Urški Žigart: "Zmago bi posvetil Urški. Danes je že doma. Dala mi je vso to moč danes. Ta zmaga je zanjo."

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ