Tadej Pogačar: Upajmo na najboljše

Tadej Pogačar: Upajmo na najboljše
28.09.2018 AVTOR: DZ

“Mislim, da sem uspel do zdaj zadržati formo z dirke Tour de l’Avernir,” je zaa RTV Slovenija dejal Tadej Pogačar. Glavni adut slovenske reprezentance na cestni dirki mlajših članov.

Tadej Pogačar:Mlajši člani so v letošnji sezoni predvsem po zaslugi Tadeja Pogačarja, Žige Jermana in Izidorja Penka spet osvojili prestižni Pokal narodov. Po odličnih vožnjah Pogačarja – med drugim je dobil prestižno etapno preizkušnjo Tour de l’Avernir – so v tej kategoriji na očeh svetovne javnosti. Pogačar glede na formo vsekakor spada v ožji krog favoritov za najvišja mesta.

“Ne znam natančno povedati, kako sem dober. Mislim, da sem pripravljen, pripravljen sem dati vse od sebe. Zadnje dirke sem odpeljal res odlično. Mislim, da sem uspel do zdaj zadržati formo z dirke Tour de l’Avernir,” je za RTV Slovenija dejal Tadej Pogačar. Nazadnje je dobil dirko Trofeo Bianchin, na kateri je v sprintu ugnal dva veliak tekmeca v tej sezoni Bagiolija in Champoussina.

“Ne čutim dodatnega pritiska. Pritisk je to, kar si sam v glavi želim. Mislim, da ni kaj preveč dodatne teže. Želja je medalja. Realno gledano bo borba do konca. Top pet, top tri bi bilo že zelo super. Upajmo na najboljše,” je še jasen Pogačar, ki je v tej kategoriji šele drugo sezono, pa vendar se tudi že poslavlja, saj bo zdaj še član moštva Ljubljana Gusto Xaurum prestopil v UAE Team Emirates. Prav na svetovnem prvenstvu mlajših članov lahko nastopajo tudi tisti kolesarji, ki sicer že vozijo med profesionalci, kar jim zaradi težjih dirki, ki jih imajo med sezono zagotov daje prednost.

Favoritov je zato ogromno, a z njimi se Pogačar očitno ne obremenjuje: “Po imenih jih je preveč, da bi jih naštel. Avstralci, Belgijci, Italijani, Kolumbijci imajo vse zelo dobre kolesarje. Bo zelo težko.” In, kakšnega scenarija bi si najbolj želel? “Da pride pod zadnji vzpon manjša skupina in se potem tam odloča. Vendar pa tega verjetno ne bo, ker je lahko veliko scenarijev. Bomo videli.” Že popoldne, po prevoženih skoraj 180 kilometrih.

Značke: Svetovno prvenstvo
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ