Tadej Pogačar: "Upam, da bom dirko končal v rumeni majici"

Tadej Pogačar: "Upam, da bom dirko končal v rumeni majici"
22.02.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Takoj po veličastni zmagi v drugi etapi dirke po Algarvu je Tadej Pogačar medijem dejal: "Izšlo se je za mojo prvo zmago med profesionalnimi kolesarji."

Kolegi so mu nudili pomoč
O izjemni zmagi Tadeja Pogačarja v drugi etapi dirke po Algarvu na Portugalskem smo že poročali. Po etapi pa je kolesar moštva UAE Team Emirates novinarjem povedal: "Pred vzponom so kolegi opravili ogromno nalogo, saj so dobro pazili name." Vse se je spremenilo po prvi etapi, saj je bil sprva načrtovan kapetan Fabio Aru vpleten v padec in je izgubil preveč časa, da bi se še lahko boril za visoka mesta v skupnem seštevku.

Aruju prevzel kapetansko vlogo
"Najprej je bil kapetan Fabio Aru, vendar pa je bil v prvi etapi skupaj s številnimi drugimi vpleten v padec. Zato smo se odločili, da bom jaz dobil priložnost za napad na visoka mesta v skupnem seštevku." In Pogačar je to priložnost že takoj znal izkoristiti. Sledil je napadom in mirno čakal na priložnost. Tudi prezgodnji napad Wouta Poelsa ga ni zmedel.

Vedel, kako izpeljati zaključek
"Na zadnjem vzponu sem zgolj sledil napadom, v zadnjih sto metrih pa sem videl, da lahko še bolj pritisnem, tako da sem začel s sprintom. Izšlo se je za mojo prvo zmago med profesionalnimi kolesarji. Vedel sem, kako piha veter, tako da sem samo še sprintal v zaključku." Zdaj ga na dirki ekstra kategorije čaka posamična vožnja na čas v mestu Lagoa. Dolga bo 20,3 km.

"Vse bo odvisno od mene"
Pogačar zdaj tudi nosi majico vodilnega v skupnem seštevku in bo startal kot zadnji. Pred Poelsom pa brani vsega sekundo prednosti: "Zdaj je kronometer, kar pomeni, da bo vse odvisno od mene. Potem pa bodo kolegu naredili vse, da me zaščitijo. Upam, da bom lahko dirko končal v rumeni majici. Nisem ravno specialist za vožnjo na čas, vendar pa bom dal vse od sebe. Pustil vse na cesti in videli bomo, kako se bo razpletlo."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ