Tadej Pogačar: Ustavili so ga krči

Tadej Pogačar: Ustavili so ga krči
23.09.2017 AVTOR: D. Z.
"To moramo sprejeti in oditi novim zmagam naproti," je po dirki mlajših članov dejal Tadej Pogačar.

Tadej Pogačar in Žiga Jerman sta bila še lani mladinca, na letošnjem svetovnem prvenstvu pa so mnogi od njiju na cestni dirki že veliko pričakovali.

Izmed petih slovenskih predstavnikov sta bila tudi najbolje uvrščena, medtem ko so Gašper Katrašnik, Izidor Penko in Matic Grošelj popustili pred njima. Najdlje je zdržal Pogačar, ki je uspel vse do cilja ostati v tisti skupini z najmočnejšimi kolesarji. Na koncu je zasedel 20. mesto, kar je slabše od začetnih pričakovanj. Predvsem pa ni pričakoval, da bo v taki skupini ostal sam izmed Slovencev.

»V zadnjem krogu sem bil na klancu še vedno s prvimi. Vse do zadnjih kilmetrov, ko sem dobil krče, tako da je bilo težje sprintati. To ni ravno rezultat, ki smo si ga želeli. Dirka se je pač tako razpletla in drugi so bili boljši. Treba je to sprejeti in oditi novim zmagam naproti, « je priznal Pogačar. Mlajši člani so morali premagati dobrih 190 kilometrov dolgo preizkušnjo. Tudi Pogačar pa je priznal, da ni odpeljal ravno idealne dirke:

»Naredil sem nekaj napak. Ko so se po polovici dirke začeli napadi na klanec, sem bil vedno zraven in na koncu me je ravno to stalo dobrega sprinta. « Vseeno pa v takem sprintu povsem na vrhu ne bi mogel: »Sicer je prišlo do sprinta manjše skupine, vendar pa je bilo v njej še vedno veliko hitrih kolesarjev. Prva dva pa sta bila izjemna. Poskušali smo ju ujeti in prav vsi smo imeli tak interes, vendar sta bila zares dobra. «

V takem sprintu bi lahko več dosegel Žiga Jerman, ki pa je popustil v zadnjem krogu, prav na vrhu vzpona: »Zadnji vzpon sem začel preveč v ozadju. Do vrha sem nekako uspel ujeti priključek. Na koncu pa je okrog 15 kolesarjev pospešilo. Zmanjkalo mi je 10, morda 15 metrov, tako da sem ostal sam in skupine pred mano nisem mogel več ujetim. « Jerman je priznal, da je bil v prvi polovici dirke zelo močan, potem pa ni imel več prave moči.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ